Zoete aardappel brownies met icing

0
1149
zoete aardappel brownies
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Benodigdheden

Brownie

1               grote geschilde zoete aardappel

2               grote eieren

1 eetlepel  vanille

118ml       honing

118ml       gesmolten kokosolie

1 eetlepel  bakpoeder

½ eetlepel baksoda

136g          cacaopoeder (ongezoet)

2 eetlepels kokosbloem

Icing

85g          chocolade chips (donker)

78ml        kokosolie

1 eetlepel vanille

Bereiding

Brownies

  • Verwarm de oven voor op 185°c
  • Meng de zoete aardappel, eieren, vanille, honing en olie in een grote schaal. Meng de bakpoeder, baksoda, kokosbloem en cacao in een iets kleinere schaal. En roer dit tot dat het goed gemengd is.
  • Gebruik een 20×220 taartblik met bakpapier. Verspreid het deeg over het papier en laat het 25-30 minuten bakken.
  • Laat de brownies goed afkoelen.

 

Icing

Meng de kokosolie en chocolade chips in een pan op het fornuis. Verwarm op laag vuur totdat het gesmolten is en roer in de vanille. Laat het goed afkoelen of zet het in de koelkast voor 15 minuten om het proces te versnellen. Klop het dan met een hand mixer totdat het wollig is. Smeer het over de brownies voor het snijden. Garneer met verse aardbeien.

 

Tip: De brownies zijn pas gaar als er een tandenstoker in word gestoken en schoon eruit komt.

Dit recept is goed voor 12 porties en duurt  15 minuten om voor te bereiden en 35 minuten om te bakken

DELEN
Vorig artikelChocolade kokoskoekjes
Volgend artikelStacker 4 Fatburner
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER