Xenical

0
1842
xenical
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Wie zit achter Xenical?

Xenical, oftewel Orlistat, is een vermageringsmiddel dat geïsoleerd is uit de Streptomyces toxytricini bacterie. Het werd gepatenteerd door Hoffmann-La Roche, maar Roche is niet de enige die dit middel mag verkopen. GlaxoSmithKline verkoopt het ook. Roche verkoopt het onder de merknaam Xenical en GlaxoSmithKline verkoopt het onder Alli.

Xenical was initieel alleen op doktersrecept te verkrijgen. Vanaf 2007 mocht je Xenical zonder doktersrecept kopen in de Verenigde Staten. In Europa mocht dat vanaf oktober 2008.

Hoe werkt Xenical?

Orlistat is de actieve stof in Xenical. Met dit vermageringsmiddel neemt je lichaam minder vet op uit het voedsel dat je eet. Het wordt voorgeschreven bij zwaardere gevallen van overgewicht.

Neem Xenical niet meer dan drie keer in een dag in en dan uiterlijk binnen een uur na je maaltijd. Xenical werkt pas als er vet in je maaltijd aanwezig is; je hoeft het niet in te nemen wanneer je een maaltijd overslaat of eentje eet waar geen vet inzit. Het zorgt ervoor dat een beperkt hoeveelheid aan vet in je maaltijd door je lichaam wordt opgenomen.

Binnen drie maanden moet je gewichtsverlies al merkbaar zijn. Merk jij er niks van, dan werkt Xenical niet bij je. Doorgaan met de tabletten heeft dan geen zin.

Wat zijn de voordelen van Xenical?

Met Xenical kun je sneller afvallen dan op een normaal dieet. Het is een bewezen afslankmiddel zonder gevaarlijke bijwerkingen. Je hoeft eigenlijk geen dieet te volgen als je het Xenical kuur gebruikt. Je kan juist meer eten met Xenical aangezien een deel van het vet dat je eet niet wordt opgenomen door je lichaam.

Wat zijn de nadelen van Xenical?

Een veelvoorkomende nadeel van Xenical is de kans op dunne, waterige ontlasting. Dit kan je voorkomen door minder vetten te gebruiken. Omdat de vetten die je consumeert niet meer door je lichaam worden opgenomen, worden die via je ontlasting afgevoerd. Dit leidt tot een enorm vettige stoelgang en soms ook anale lekkage.

Daarnaast houdt Xenical alleen vetten tegen en geen suikers. Die worden gewoon opgenomen door je lichaam. Wil je dus goede resultaten hebben met Xenical dan zal je ook minder suikers moeten gebruiken.

Evenzeer worden vetoplosbare vitaminen en bepaalde medicijnen bijna niet opgenomen door je lichaam. Denk aan anticonceptie medicatie, vitamine A, D en E.

Hou dan ook rekening mee dat je na je Xenical kuur weer kan bijkomen. Vooral als je je eetpatroon nooit hebt aangepast. Zodra je met Xenical stopt  worden de vetten die je eet weer gewoon opgenomen door je lichaam.

Het is niet de bedoeling dat je levenslang Xenical inneemt. Daar is het ook veel te duur voor.

Wat zijn de bijwerkingen van Xenical?

De voornaamste bijwerkingen van Xenical zijn:

  • Olie-achtige, waterdunne en zachte ontlasting.
  • Vaker naar het toilet moeten.
  • Flatulentie en een lastig gevoel in je buik.
  • Hoofdpijn.
  • Griep of verkoudheid.
  • Overgevoeligheid gebit of tandvlees.
  • Netelroos komt zelden voor.
  • Benauwdheid.
  • Opgezette lichaamsdelen
  • Bewusteloosheid

Indien je de laatste drie bijwerkingen hebt ervaren dan dien je meteen met Xenical te stoppen.

Conclusie?

Xenical is een goede en effectieve medicatie om mee af te vallen. Alleen moet je rekening houden dat je na je Xenical-kuur weer makkelijk aan kunt komen. Vooral als je je manier van eten niet hebt aangepast. Xenical kan je pas langdurige resultaten geven als je je voeding aanpast. Maak het dus onderdeel van een gezonde levensstijl en je zult op gewicht blijven.

 

DELEN
Vorig artikelKarbonade met moster saus
Volgend artikelOntbijt smoothie

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER