Vis eten voorkomt allergieën

0
2351
vis eten gezond
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Op sommige tijden vinden mensen het lekker om een visje op het menu te zetten, dit is niet alleen lekker, maar ook zeer goed voor het lichaam. Er zitten vele goede vetten in een vis. Maar uit onderzoek is gebleken dat vis niet alleen gezond is voor volwassenen, dit blijkt ook zeer gezond te zijn voor jonge kinderen en zelfs baby’s. Baby’s die in hun eerste levensjaren regelmatig vis te eten krijgen (2 keer per maand een visje is al voldoende voor de kleine kinderen) lopen  een veel minder groot risico om een allergie te ontwikkelen.

Voor een periode van twaalf jaar namen onderzoekers het dieet van een grote groep baby’s onder zich. Het meest belangrijke dat zij stelden als conclusie was dat baby’s die al vanaf het begin van hun leven vis aten, maar liefst twaalf jaar later nog steeds helemaal vrij waren van alle allergieën.

De kans dat zij eczeem zouden krijgen nam af met maar liefst 22 procent, terwijl de visetende baby’s ook nog eens 26 procent minder kans hadden op hooikoorts. Volgens alle onderzoekers is twee of drie keer per maand vis eten al voldoende voor de baby’s.

Op de websites van American Journal of Clinical Nutrition staan alle cijfers van de resultaten over de baby’s op een rij. Tevens betekend dit gehele project dat vis eigenlijk een super belangrijk product is dat kinderen en ook volwassenen nodig hebben. Van de 3.285 onderzochte kinderen at 80 procent ongeveer drie keer per maand vis. Deze kinderen ontwikkelende minder allergieën dan de leeftijdsgenoten die dit veel minder aten.

DELEN
Vorig artikelHam en aardappel soep
Volgend artikelGemarineerde kip
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER