Kan melk drinken acne veroorzaken?

0
1413
Melk drinken veroorzaakt Acne
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Acne door melk te drinken

Vetarme melk werd vroeger vaak gebruikt. Volvette zuivelproducten zijn nu terug in de gunst en dit voor een goede reden. Het is minder chemisch verwerkt dan vetarme melk, dus het bevat veel meer voedingsstoffen. Een recente studie wees uit dat het drinken van volle melk kan helpen bij het voorkomen van gewichtstoename.

En nu is er een andere reden waarom u zou moeten stoppen met het gebruiken van vetarme producten in uw ochtend ontbijt. Een nieuwe studie van de Academie van Dermatologie heeft uitgevonden dat er een verband is tussen nippen van afgeroomde melk en de ontwikkeling van acne.

De onderzoekers analyseerde de eetgewoonten van 225 tieners tussen de leeftijden van 14 en 19 jaar. Er waren dermatologen die de status van hun huid classificeerden op een schaal van matige acne tot puist-vrij. Zij vonden dat tieners met acne aanzienlijk hogere hoeveelheden van afgeroomde melk gebruikten dan tieners met een gave huid. De puist-vrije groep had meer kans om volvette zuivel melk of andere alternatieven zoals soja- of amandel melk te drinken.

Het is belangrijk om op te merken dat de correlatie tussen vetarme sap en verhoogde acne technisch niet betekent dat het drinken van afgeroomde melk puistjes veroorzaakt. Andere factoren kunnen ook een rol spelen. De onderzoekers hebben toch geen verband gevonden tussen acne en andere dieet factoren, zoals suiker of verzadigde vetten.

De reden waarom afgeroomde melk geassocieerd wordt met alle problemen van de acne is niet duidelijk. De onderzoekers veronderstellen dat het wellicht iets te maken heeft met het feit dat het ontbreekt aan de goed-voor-je-teint vetzuren in volle melk. Ongeacht, of je te maken hebt met puistjes, zou het de moeite waard zijn om de keus voor zuivel producten te wisselen om na te gaan als er al verandering in de huid optreden.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER