Vaccin tegen roken uitgesteld

0
1554
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Onderzoekers zijn bezig geweest met het maken van een vaccin tegen roken. Dit vaccin zou er voor moeten gaan zorgen dat de mens van zijn sigarettenverslaving af kan komen. Het gemakkelijke aan dit vaccin is dat hij maar liefst een keer toegediend hoeft te worden. Dit zou binnenkort in de winkel komen te liggen. Jammer genoeg zal dit toch nog even gaan duren, bij de presentatie van het vaccin bleek dat deze nog lang niet zo goed werkten als de wetenschappers gehoopt hadden.

Dit medicijn werd ontwikkeld in het Duke University Medical Center in de Verenigde Staten, en werd gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de Medicine Society of Nuclear Medicine and Molecular Imaging.

Het gehele doel van dit vaccin was om het fijne gevoel dat mensen krijgen als zij een sigaret op steken, weg te halen. Dit moet gedaan worden door een bepaald soort antistof die de moleculen van de nicotine op zouden moeten sluiten, zodat deze de hersenen niet zouden kunnen bereiken.

Maar jammer genoeg toen dit vaccin uitgetest werd op alle proefpersonen (allemaal rokers), bleken zij nauwelijks te reageren op het hele vaccin. Van alle geteste personen waren er een paar die goed op dit vaccin reageerden, hierbij werden veel anti-nicotinecellen aangemaakt en was er gelijk in het brein te zien dat er wel een kleine afname van de nicotine verscheen. Bij de personen waar het vaccin niet heel goed op werkten, was een gemiddelde hoeveelheid anticellen te zien, echter nam het effect van nicotine hierbij juist toe. De personen waar het vaccin nauwelijks op werkten was er totaal geen verschil te zien.

Als je wilt stoppen met roken, kun je het voorlopig beter eerst zelf proberen dan wachten tot het vaccin er komt.

Het zou natuurlijk ook mooi zijn als ze tegelijkertijd een vaccin tegen overgewicht uitbrengen…

DELEN
Vorig artikelOma’s kip chardon
Volgend artikelCalifornisch gegrilde vega sandwich
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER