Trombose

0
2928
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Trombose staat bekend als een zeer vervelende kwaal die zeer gevaarlijk kan zijn. Het blijkt immers ontzetten goed mogelijk dat je genoemde ziekte heeft zonder dat jij het zelf door hebt. Er zijn echter aspecten die kunnen duiden op een hoger risico voor trombose. Het kan bijvoorbeeld ontstaan door roken, een hoog cholesterol, diabetes, een hoge bloeddruk, voorkamerfibrileren, langdurig stilzitten of stilliggen, teveel aan bloedlichaampjes of een gebrek aan bepaalde proteïne S. Vaak leidt een samenspel van genoemde risicofactoren tot de vorming van een stolsel in uw slagaders. Deze prop kan tot gevolg hebben dat er een hartinfarct, CVA of een diep-veneuze trombose tot stand komt.

De bloedprop kan tevens losschieten uit de slagaders en door het lichaam gaan verplaatsen. Als de klont uitkomt in een nauwer ader, kan dit zorgen voor een herseninfarct of een embolie in de longen. Tevens kan het de toevoer van vers bloed in de richting van organen tegenhouden, wat ervoor zorgt dat deze in het geheel of voor een deel sterven. Trombose kan aldus leiden tot behoorlijke gezondheidsklachten. Het is daarom van belang om zelf goed op te letten of u de aangehaald risicofactoren bezit. Alhoewel het toch in sommige gevallen gebeurt dat een patiënt trombose heeft zonder dat deze persoon lijdt aan een van de risicofactoren.

Insgelijks kan zekere medicatie de kans op trombose groter maken. Een veel verteld voorbeeld is het gebruiken van anticonceptiepillen. Enkele jonge vrouwen kiezen om deze reden voor overige voorbehoedsmiddelen, alleen dit blijkt niet nodig. Voor vele gezonde jongedames is het risico op het ontwikkelen van trombose immers bijzonder klein en het nemen van de pil verhoogd genoemde kans slechts heel lichtjes. Daardoor blijft het risico op het krijgen van deze afwijking nog altijd heel erg klein. Het is dus absoluut vertrouwd om gewoon dit anticonceptiemiddel te blijven gebruiken.

Ontdekt u dat u trombose heeft, dan is dit totaal geen enkele aanleiding tot verontrustheid. Deze aandoening is namelijk zeer goed te verzorgen door middel van medicaties die ervoor zorgen dat uw bloed minder snel gaat stollen. Dit houdt in dat de kans om bloedstolsels te krijgen drastisch naar beneden gebracht kan worden. Er is dus ook ontzettend goed om te gaan met trombose. Afgezien van medicatie zijn ook elastische kousen een belangrijk onderdeel van de behandelwijze van deze ziekte. Deze zorgen er voor dat het vocht dat in je onderbenen wordt verzameld deugdelijk wordt afgevoerd. Wanneer u zich houdt aan de opgelegde medicijnen en zonodig elastische kousen aantrekt, dan is er zeer goed om te gaan met deze aandoening.

Wanneer je behandeld wordt, dan is het natuurlijk van belang dat met regelmaat uw stollingswaarde nagekeken wordt om na te gaan of de stollingswaarde op een degelijk niveau zit. Mocht u een enige tijd onder behandeling staan, dan kan overwogen worden om een zelfmeetapparaat te krijgen, waardoor u ook overal je bloed kunt checken. Hierdoor hoef je niet telkens naar de trombosedienst en kun je alles toch controleren. U krijgt wel eerst een training om het zelf te mogen doen. U ziet, trombose kan heel erg ernstig zijn, echter het is toch ook enorm goed mogelijk om er uitstekend mee te leven.

DELEN
Vorig artikelPsoriasis
Volgend artikelHet Dr. Frank Eiwitdieet
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER