Tips van eeuwelingen voor een langer leven

0
1836
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Hoe word je ouder dan 100 jaar?

Volgens de wetenschap is het zo dat wat je eet, hoeveel je beweegt en je genen, samen bepalen hoe oud je wordt. Na verdieping in een aantal honderdplussers, ook wel eeuwelingen genoemd, blijkt dat deze mensen zich niet alleen maar aan deze strategie hebben gehouden. Soms eigenlijk helemaal niet. Lees hieronder de, soms hilarische en bizarre, tips van elf honderdplussers om deze speciale leeftijd te bereiken.

Agnes Fenton
Agnes Fenton uit New Jersey heeft haar leeftijd van 110 jaar te danken aan het drinken van drie flesjes ‘Miller High Life’ bier en een glas whisky per dag. In augustus 2015 vertelde ze ABC News dat haar met drank gevulde dieet 70 jaar geleden is begonnen. Een dokter adviseerde haar dagelijks ‘The champagne of beers’ te drinken, nadat was vastgesteld dat haar enige gezondheidsprobleem een goedaardige tumor was. Ze heeft dit advies jaren opgevolgd. Toen zij minder begon te eten, hebben haar verzorgenden er nog een glas whisky aan toegevoegd.

Gertrude Weaver
Gertrude Weaver is een van de laatst levende mensen geboren in de negentiende eeuw geweest. Zij is in april 2015 op 116-jarige leeftijd gestorven. Haar advies voor een lang leven luidde: behandel de mensen om je heen zoals je zelf ook behandeld zou willen worden. Weaver wijt het feit dat zij geen chronische gezondheidsklachten heeft gehad ook aan het feit dat zij niet dronk, niet rookte en zorgde dat zij voldoende sliep.

Jessie Gallan
Jessie Gallan heeft de leeftijd van 109 bereikt. Naar eigen zeggen doordat ze nooit getrouwd is geweest of een liefdesrelatie heeft gehad met een man. In januari 2015, kort voor haar 109e verjaardag en slechts drie maanden voordat zij overleed, gaf ze het verband aan tussen haar hoge leeftijd en het ontbreken van een man in haar leven. “Ze leveren meer problemen op dan dat ze waard zijn”, verklaarde ze aan The Daily Mail. In plaats van een man in haar leven toe te laten, zorgde ze voor voldoende lichaamsbeweging, omringde zich met leuke mensen en heeft ze vanaf haar dertiende altijd hard gewerkt.

Alexander Imich
Alexander Imich uit New York City werd geboren in het jaar dat de Yankees hun eerste seizoen speelden. In mei 2014, een maand voor zijn dood, vertelde de 111-jarige Imich aan NBC New York dat hij zijn hoge leeftijd te danken had aan gezonde voeding en onthouding van alcohol. In zijn dieet kwam veel vis en kip voor. Verder was hij in zijn jongere jaren actief met zwemmen en gymnastiek.

Duranord Veillard
De 108-jarige Duranord Veillard uit New York, begint zijn dag altijd met havermout, fruit en een kop thee. ’s Avonds eet hij altijd vis en groenten. Volgens USA Today doet Veillard, ondanks zijn hoge leeftijd nog steeds elke ochtend push-ups. Hij vierde zijn laatste verjaardag met zijn vrouw Jeanne van 82.

Adelina Domingues
Adelina Domingues overleed op 114-jarige leeftijd. In haar hele leven heeft ze nog nooit iets gebroken, nooit medicijnen geslikt en is zij nooit in een ziekenhuis opgenomen geweest. Tegen de San Diego Union Tribune verklaarde zij dat zij haar hoge leeftijd te danken heeft aan het feit dat zij nooit make-up heeft gedragen en nooit in een schoonheidssalon was geweest. Ook heeft zij in haar leven nooit gerookt of gedronken.

Susannah Mushatt Jones
Susannah Mushatt Jones is 116 geworden in juli 2015, waardoor ze ’s werelds oudste nog levende persoon is volgens de gegevens van Guinness World Records. Zelf zegt zij dat zij zo oud is door haar regelmatige slaappatroon en haar vaste ontbijt van eieren, spek en granen. Haar familie vertelt aan USA Today dat zij haar leeftijd heeft bereikt door haar liefde aan familie en haar edelmoedigheid naar anderen.

Ruth Coben
Zelfs nu ze de honderd gepasseerd is, doet Ruth Coben uit New York nog aan gewichtheffen en doet ze een keer in de week aan pilates. Op een fashionblog voor oudere dames gaf Coben (103) aan dat haar motto voor een lange levensduur is om elke dag te vieren en niet naar de kalender te kijken. Ook zei ze dat zolang je nog in staat bent om te bewegen, je altijd aan een vorm van lichaamsbeweging moet doen.

George Boggess
Na het dienen in de Tweede Wereldoorlog, het marcheren met Martin Luther King Jr en serven op de DC Superior Court hoopt George Boggess 105 te worden. De 103-jarige Boggess verklaarde in 2013 aan Washington Top News dat zijn advies voor een lang leven veel wandelen is. Hij heeft dat altijd veel gedaan en wilde niet aan zijn auto vastgebonden zitten.

Paul Marcus
Ondanks zijn leeftijd van 101 traint Paul Marcus nog altijd in het lokale fitnesscentrum. Ondanks dat hij nog steeds sport om in vorm te blijven, denkt hij toch dat het behalen van een hoge leeftijd voornamelijk afhankelijk is van geluk. “Ten eerste moet je goede genen hebben”, zei hij in 2013 tegen Denver Post. “En ten tweede moet je verdomd veel geluk hebben voor een leeftijd van 103. Ga niet iets eten omdat het gezond is, maar eet omdat je iets wilt. Het geheim van een lang leven? Dat is ijs.”

Misao Okawa
De Japanse Misao Okawa was de oudste persoon ter wereld tot haar dood in april 2015. Zij is 117 jaar geworden. Volgens de Daily Mirror heeft zij haar hoge leeftijd bereikt door het eten van sushi, acht uur slaap per nacht te hebben en te ontspannen. Geschat wordt dat in Japan al meer dan 50.000 mensen de honderdjarige leeftijd hebben bereikt. Dit wordt vaak toegeschreven aan het vetarme dieet wat rijk is aan sushi.

DELEN
Vorig artikel13 Dagen Dieet
Volgend artikelPaleo Margarita

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER