Superfruits

0
3191
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Gezond met superfruit

Superfruit is een term die men tegenwoordig steeds meer tegenkomt. Hoewel het iets van de laatste jaren is, is dit begrip in korte tijd razend populair geworden. Wat verstaat men onder superfruit en wat is er eigenlijk zo ‘super’ aan? Gewoon fruit is uiteraard erg gezond. Denk aan appels, bananen, kiwi’s, peren en sinaasappels. Bepaalde fruitsoorten echter bevatten erg hoge concentraties antioxidanten, stoffen die de schadelijke vrije radicalen in je lichaam onschadelijk maken. Daarnaast bevatten zij ook veel vitamines , mineralen, aminozuren en andere essentiële voedingsstoffen. Bijzonder gezond dus, deze vruchten! Omdat ze daarnaast ook nog eens heel erg lekker zijn, is de term superfruit helemaal op zijn plaats voor deze vitaminebommen.

Welke soorten superfruit zijn er?

Wat valt dan precies onder de term superfruit? Welke vruchten hebben net dat beetje extra waardoor zij zich zo mogen noemen? Denk aan bijvoorbeeld de granaatappel, blauwe bosbessen, goji bessen, acai bessen, bramen, frambozen en cranberries. Zo is van blauwe bosbessen bekend dat zij het gezichtsvermogen verbeteren of behouden en zou granaatappel de kans op verschillende soorten kanker verkleinen. Het is dus zeker de moeite waard om veel van deze fruitsoorten te eten. Variatie is hierin namelijk het toverwoord: omdat elke vrucht weer andere stoffen en een andere samenstelling heeft, krijg je door te variëren genoeg binnen. En dit komt uiteraard je gezondheid weer ten goede.

Vers of niet?

Superfruit is in verschillende varianten verkrijgbaar: van verse soorten tot capsules en gedroogd fruit. Ook de droge vorm en de capsules bevatten uiteraard goede werkzame stoffen. Toch is vers uiteraard het beste; daarnaast is het ook gewoon erg lekker en zijn er meer mogelijkheden. Granaatappelpitjes bijvoorbeeld passen heel goed in een salade. Het is dus absoluut de moeite waard om bij uw volgende bezoekje aan de markt eens superfruit mee te nemen.

DELEN
Vorig artikelDiabetes
Volgend artikelZiekenhuis dieet
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER