Sportdieet

0
1624
Sportdieet
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Het Sportdieet, ook bekend als het Sportersdieet, is een voedingsplan dat is ontwikkeld door atleten voor atleten. Het is een uitgebalanceerd eiwitrijke voedingsplan, waarbij de consumptie van koolhydraten en vetten wordt beperkt. Bij het ontwikkelen van dit dieet werd het Vetvrij en Vetvrij XL dieet als basis gebruikt.

 

Het sportdieet werkt als de andere eiwitrijke dieetplannen op de markt. Door het beperken van vetten en koolhydraten verlies je vetmassa. De eiwitten zorgen ervoor dat je geen spiermassa verliest.

 

Daarnaast moet je jouw calorieën in de gaten houden. Je eet wat je lichaam nodig heeft en niet meer of minder dan dat. Minder eten heeft nare risico’s en gevaren, terwijl meer eten zal resulteren in gewichtstoename.

Probeer een goede balans hierin te vinden en hou vooral rekening met de intensiteit van je lichaamsbeweging. Zware sporters moeten en kunnen veel meer eten dan een persoon die minder beweegt. Zware sporters hebben een hogere verbranding en hebben meer voedingstoffen nodig om aan hun lichaamsbehoeften te voldoen.
Heb jij het sportdieet al geprobeerd? Of ben je van plan hiermee aan de slag te gaan? Deel je mening of ervaringen hieronder. We horen het graag.

DELEN
Vorig artikelOerdieet
Volgend artikelEphedrine

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER