Spirulina

0
2489
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Spirulina een vloeibare substantie die afkomstig is van zoetwateralgen uit Chili en bevat behalve verschillende essentiële vitamines, mineralen en eiwitten ook belangrijke aminozuren en is daarmee uitermate geschikt voor alle vegetariërs, veganisten en personen die alleen rauw voedsel eten. Deze stoffen vullen de voedingsstoffen aan die je normaalgesproken binnenkrijgt door het eten van dierlijke producten zoals vlees. Deze dierlijke producten kun je dus prima missen maar zorg wel dat de voedingsstoffen in het lichaam voldoende worden aangevuld om optimaal van het leven te kunnen genieten!
Voordelen Spirulina

 • Door het gebruik van Spiruline kun je diverse mogelijke tekorten in je voeding opvangen, hieronder vind je de voordelen van het gebruik van Spiruline op een rij:
 • Spirulina bevat veel eiwitten en verschillende aminozuren en is daardoor te gebruiken als vervanger voor eiwitpoeders;
 • Spiruline bevat belangrijke stoffen zoals vitamines en mineralen, maar ook sporenmineralen, celzouten, fytonutriënten, enzymen en chlorofyl;
 • Spiruline is volledig plantaardig en bevat geen schadelijke toxische mineralen;
 • Het is belangrijk dat Spiruline op lage temperatuur gedroogd is zodat alle voedingsstoffen zo goed mogelijk bewaard zijn gebleven;
 • Het gebruik van Spiruline is bij uitstek geschikt voor vegetariërs, veganisten en personen die enkel rawfood eten;
 • Spiruline is vrij van genetisch gemanipuleerde voedingsstoffen en is vrij te gebruiken bij een eventuele glutenalergie.

Gebruik van Spirulina

Spirulina is op verschillende manieren te gebruiken, mix het bijvoorbeeld met een glas water of meng het door een smoothie, shake of een andere (non-alcoholische) drank. Schrik niet als je drankje ineens groen wordt, dit wordt veroorzaakt door de natuurlijke pigmenten in Spirulina. Mix elke dag ongeveer 1 tot 6 theelepels (3 tot 18 gram) door een drankje. Begin niet meteen met een grote hoeveelheid maar bouw het gebruik van Spirulina langzaam op door te beginnen met een halve theelepel per dag.
Verschillen Spirulina Azteca en Spiruline Manna

Er zijn diverse verschillen tussen de verschillende soorten Spirulina. Zo is de eerste vorm van Spirulina afkomstig uit Chili, Zuid-Amerika en de tweede vorm (Manna) afkomstig uit Californië, USA. Kijkend naar de smaak is Spirulina Azteca een soort met een wat sterkere smaak en is de smaak van Spirulina Manna wat milder. Naast de smaak is ook de geur van Spirulina Azteca iets sterker en zijn ze beide goed oplosbaar. Het enige grote verschil is dat Spirulina Manna na de oogst grondig wordt getest op onzuiverheden en daardoor ook geen andere bacteriën en algen bevat. Deze vorm is dus zuiverder dan de Spirulina die afkomstig is uit Chili.

Weetjes

Hieronder zijn enkele interessante wetenswaardigheden over Spirulina op een rij gezet:

 • Elke eetlepel Spirulina bevat 9,8 gram eiwit, 1,5 gram vet en 3,8 gram koolhydraten;
 • Spirulina bestaat voor ongeveer 13% uit essentiële mineralen zoals kalk, magnesium, fosfor, kalium, ijzer, zink en Vitamine B;
 • Spirulina bevat Fycocyanine stimuleert het immuunsysteem van het lichaam;
 • Een dosis Spirulina bevat veel Vitamine E en bètacaroteen.

Spirulina Spirulina een vloeibare substantie die afkomstig is van zoetwateralgen uit Chili en bevat behalve verschillende essentiële vitamines, mineralen en eiwitten ook belangrijke aminozuren en is daarmee uitermate geschikt voor alle vegetariërs, veganisten en personen die alleen rauw voedsel eten. Deze stoffen vullen de voedingsstoffen aan die je normaalgesproken binnenkrijgt door het eten van dierlijke producten zoals vlees. Deze dierlijke producten kun je dus prima missen maar zorg wel dat de voedingsstoffen in het lichaam voldoende worden aangevuld om optimaal van het leven te kunnen genieten!
Voordelen Spirulina Door het gebruik van Spiruline kun je diverse mogelijke tekorten in je voeding opvangen, hieronder vind je de voordelen van het gebruik van Spiruline op een rij:  Spirulina bevat veel eiwitten en verschillende aminozuren en is daardoor te gebruiken als vervanger voor eiwitpoeders;  Spiruline bevat belangrijke stoffen zoals vitamines en mineralen, maar ook sporenmineralen, celzouten, fytonutriënten, enzymen en chlorofyl;  Spiruline is volledig plantaardig en bevat geen schadelijke toxische mineralen;  Het is belangrijk dat Spiruline op lage temperatuur gedroogd is zodat alle voedingsstoffen zo goed mogelijk bewaard zijn gebleven;  Het gebruik van Spiruline is bij uitstek geschikt voor vegetariërs, veganisten en personen die enkel rawfood eten;  Spiruline is vrij van genetisch gemanipuleerde voedingsstoffen en is vrij te gebruiken bij een eventuele glutenalergie.
Gebruik van Spirulina Spirulina is op verschillende manieren te gebruiken, mix het bijvoorbeeld met een glas water of meng het door een smoothie, shake of een andere (non-alcoholische) drank. Schrik niet als je drankje ineens groen wordt, dit wordt veroorzaakt door de natuurlijke pigmenten in Spirulina. Mix elke dag ongeveer 1 tot 6 theelepels (3 tot 18 gram) door een drankje. Begin niet meteen met een grote hoeveelheid maar bouw het gebruik van Spirulina langzaam op door te beginnen met een halve theelepel per dag.
Verschillen Spirulina Azteca en Spiruline Manna Er zijn diverse verschillen tussen de verschillende soorten Spirulina. Zo is de eerste vorm van Spirulina afkomstig uit Chili, Zuid-Amerika en de tweede vorm (Manna) afkomstig uit Californië, USA. Kijkend naar de smaak is Spirulina Azteca een soort met een wat sterkere smaak en is de smaak van Spirulina Manna wat milder. Naast de smaak is ook de geur van Spirulina Azteca iets sterker en zijn ze beide goed oplosbaar. Het enige grote verschil is dat Spirulina Manna na de oogst grondig wordt getest op onzuiverheden en daardoor ook geen andere bacteriën en algen bevat. Deze vorm is dus zuiverder dan de Spirulina die afkomstig is uit Chili.
Weetjes Hieronder zijn enkele interessante wetenswaardigheden over Spirulina op een rij gezet:  Elke eetlepel Spirulina bevat 9,8 gram eiwit, 1,5 gram vet en 3,8 gram koolhydraten;  Spirulina bestaat voor ongeveer 13% uit essentiële mineralen zoals kalk, magnesium, fosfor, kalium, ijzer, zink en Vitamine B;  Spirulina bevat Fycocyanine stimuleert het immuunsysteem van het lichaam;  Een dosis Spirulina bevat veel Vitamine E en bètacaroteen.

DELEN
Vorig artikelFlinndal, dieet
Volgend artikelKokos Olie
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER