South Beach Dieet

0
1302
south beach dieet
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Wie zit achter het South Beach dieet?

De Amerikaanse cardioloog, Arthur Agatston, heeft het South Beach dieet ontwikkeld. Het is een voedingsprogramma dat mensen stimuleert hun levenstijl zodanig aan te passen dat zij heel makkelijk afslanken. Door zowel je levenstijl als je voedingspatroon aan te pakken zorg je ervoor dat het overtollig gewicht eraf blijft.

Met het South Beach dieet wordt het verzadigd vet dat je mag eten verminderd. Daartegenover eet je veel meer eiwitten en koolhydraten met een lage glycemische index. Denk aan fruit, groenten en volkoren graanproducten.

Met de glycemische index meet je hoe snel het bloedsuikergehalte stijgt bij het consumeren van koolhydraten.

Hoe werkt het South Beach dieet?

Het South Beach dieet bestaat uit de volgende drie fases:

  1. Ontwennen
  2. Geleidelijk afvallen
  3. Gewichtsbehoud

 

Fase 1: De ontwenningsfase duurt twee weken. Binnen die 2 weken kan je al tot 6 kilo afvallen. In fase 1 moet je afkicken van de voornaamste dikmakers, dus geraffineerde koolhydraten, zoals koekjes, snoepgoed en wit brood. Door ze uit je dieet te schrappen breng je het afslankproces meteen op gang.

Het menu in deze fase bestaat uitsluitend uit groente met mager vlees en vis. Daarnaast gebruik je heel weinig melk en kaas.

Fase 2: In deze fase blijf je totdat je het doelgewicht hebt bereikt. Hier val je rond de 1 kilo per week af. In fase 2 mag je meer van de goede koolhydraten eten; hieronder verstaat men fruit en volkoren graanproducten. Indien je in deze fase juist een toename in gewicht ervaart, dan moet je weer eten volgens het menu van fase 1.

Fase 3: In de laatste fase van het South Beach dieet gaat het om gewichtsbehoud. Nu heb je de vrijheid om te eten en drinken zoals je wilt. Probeer je te houden aan drie maaltijden per dag en zo min mogelijk tussendoortjes. Merk je dat je weer aankomt, probeer dan om enkele dagen volgens het menu van fase 1 te eten.

 

Wat zijn de voordelen van het South Beach dieet?

Tijdens mijn onderzoek kwam ik heel veel positieve testimonials tegen voor dit dieet. Veel mensen hebben met dit dieet langdurige successen geboekt. En je loopt niet rond met een hongergevoel zoals bij andere voedingsprogramma’s.  Dat maakt dit dieet heel makkelijk vol te houden.

Daarnaast is het South Beach dieet minder strikt voor wat betreft de voedingsmiddelen die zijn toegestaan. Let maar op de glycemische index van wat je eet en zorg er maar voor dat je goede vetten en koolhydraten binnenkrijgt. Je hebt dus een ruime keuze aan voeding om van te eten.

Wat zijn de nadelen van het South Beach dieet?

Het South Beach dieet lijkt heel weinig nadelen te hebben. Het grootste nadeel zit in de hoeveelheid vitamine A en vezels die er in dit dieet voorkomen. Ondanks het feit dat vezelrijke groenten een belangrijk onderdeel zijn van het South Beach dieet, kan je heel makkelijk een tekort aan vezels hebben. Voedingsvezels zijn van essentieel belang voor een goede darmwerking.

Daarnaast kan je ook een tekort aan vitamine A ontwikkelen. Een tekort aan vitamine A kan huidafwijkingen en nachtblindheid veroorzaken.

Wat zijn de bijwerkingen van het South Beach dieet?

Echte bijwerkingen kent het South Beach dieet ook niet. Personen die last hebben van een verminderde nierfunctie moeten het aantal eiwitten dat ze eten wel in de gaten houden. Het South Beach dieet is een dieet waarbij je veel eiwitten naar binnen werkt. Hou daar in ieder geval rekening mee.

 

Waar is het South Beach dieet te koop?

Informatie over het South Beach dieet vind je heel makkelijk op het internet. Het is een van de populairste voedingsprogramma’s nu op de markt. Dit maakt dat je heel makkelijk recepten, tips en dergelijke op het internet zal vinden.

Conclusie?

Het South Beach dieet legt de nadruk echt op het op nahouden van een gezonde voedingspatroon. Eet zo min mogelijk bewerkt voedsel en dan hoef je niet eens je calorieën bij te houden. Eet zoveel je wilt zolang het maar gezond is. Dit is dus een vrij makkelijk dieet om vol te houden.

DELEN
Vorig artikelDash dieet
Volgend artikelYoghurt Dieet

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER