Sonja Kimpen Afslank Methode

0
1104
sonja kimpen
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Sonja Kimpen is auteur met een aantal boeken nu op de markt. Enkele daarvan zijn:

  • De 10 principes voor een leven lang slank
  • Sterker dan stress
  • Dagelijkse kost.. Gezonder

Wie is Sonja Kimpen?

Sonja Kimpen is naast auteur moeder van twee kinderen en de echtgenote van Marc De Jonck. Ze is eer schrijver met ervaring in voedingsleer. Ze geeft graag presentaties voor bedrijven en instellingen over gezondheid en voeding. Ze heeft een energieke uitstraling en benaderd haar werk met een aanstekelijke enthousiasme.

Aan de kern van Kimpen’s boek en cursus begrip. Je krijgt geen overzicht van aanbevolen voedingsitems en hoeveelheden, ook geen recepten. Tijdens haar cursus leert zij je zelf gezonde keuzes maken voor een gezond leefstijl. Je bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor je lichaam en gezondheid. Begrijp je dit alles dan zal je vanzelf heel makkelijk gewicht verliezen. Sonja leert je begrijpen hoe je lichaam werkt, wat het nodig heeft en welke invloed bepaalde dingen erop kunnen hebben. Dit stelt je in staat om gezond te leven en blijven zonder dat je steeds hulp van buiten moet inschakelen.

Kies zelf voor een fit en slank bestaan. Je hebt die keuze en dankzij Sonja ook de tools om dit waar te maken.

Volgens Sonja is een dieet niet de beste manier om af te slanken. Vooral niet op blijvend af te vallen. Je kunt er succes mee boeken in het begin, maar daarna zullen de pondjes er snel weer aan vliegen. Waarom gebeurt dit? Omdat je na je dieet terug valt op je normale voedingspatroon. En dit voedingspatroon had initieel geleid tot overgewicht. Dit is het jojo effect. Elke dieet belooft je binnen een heel korte periode gewicht te laten verliezen. En soms is dit ook haalbaar. Maar kan je daarna je nieuw gewicht behouden? Dat is de vraag.

Daarnaast verlies je op veel van de hedendaagse diëten slechts vocht of spiermassa. Die worden heel snel verbrand. Vetverbranding duurt wat langer. En daar wil je juist vanaf. Dus snel afvallen is nooit het antwoord als je blijvend wilt afslanken. Neem het rustig aan.

Waar Kimpen ook tegen is is het overslaan van maaltijden. Dit is ook methode wat met gebruikt om af te slanken. Echter is dit geen gezonde manier of gewicht te verliezen. Ons lichaam heeft die maaltijden juist nodig om goed te kunnen functioneren. Sla je steeds een maaltijd over dan kan je stofwisseling juist verstoord raken.

Het belang van sporten moet men ook niet overschatten, maar sporten alleen zal je niet doen afvallen. Je zal alleen blijvend afvallen wanneer je regelmatig sporten combineert met gezond voedsel. Het moet een combinatie zijn van beide. Je kan je niet slechts op 1 ding richten. Tijdens het sporten werk je aan je conditie, je bouwt spiermassa op. Met meer spiermassa zal je ook meer vet verbranden en minder snel aankomen.  Al is het moeilijk tijd te vinden om te gaan sporten, probeer steeds 1 of 2 uurtjes vrij te maken om aan een sport te doen. Je hoeft niet eens hard te sporten om resultaat te zien.

DELEN
Vorig artikelGenesis Dieet
Volgend artikelWie is nou Mathijs Vrieze?
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER