Soep Dieet

0
1902
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Wie zit achter het Soep dieet?

Het Soep dieet kent haar oorsprong in de Verenigde Staten van Amerika. Daar kent dit dieet een zekere mate van populariteit. Verder is het niet duidelijk wie de bedenker is van het Soep dieet.

Met het Soep dieet kan je na zeven dagen bijkans 4 kilo aan gewicht verliezen. Het is een makkelijke en relatief goedkope manier om snel af te vallen.

Hoe werkt het Soep dieet?

Het Soep dieet staat bekend onder meerdere namen, zoals het Sacred Heart dieet en het Koolsoepdieet. Dit dieet helpt mensen die, om welke reden dan ook, heel snel moeten afvallen. Het is een dieet waarbij je gedurende 7 dagen niet meer dan 1000 calorieën per dag mag consumeren. Na deze zeven dagen dien je te stoppen met dit dieet. Heb je je streefgewicht nog niet bereikt, dan mag je pas na een rustperiode van 7 dagen weer mee beginnen.

Op het Soep dieet mag je geen alcohol, frisdrank, brood of andere dieetdrankjes gebruiken. Wat wel wordt toegestaan is (ongezoete) thee, koffie, fruitsap, magere melk en bronwater.

Daarnaast is er een uitgebreide lijst van basisingrediënten voor de soepjes, waaronder broccoli en spruiten.

Wat zijn de voordelen van het Soep dieet?

  • De ingrediënten voor de soepen zijn makkelijk te verkrijgen. Alle items kan je in de supermarkt vinden.
  • Binnen zeven dagen, dus een heel korte periode, val je een paar kilo’s af.
  • Geen peperdure ingrediënten of maaltijdvervangers.

Wat zijn de nadelen van het Soep dieet?

Het Soep dieet is in principe een crashdieet met alle negatieve gevolgen die daarmee gepaard gaan. De kans op het welbekende jojo-effect is heel groot omdat je gedurende de dieetperiode heel weinig eet. Zo is de kans best groot dat je heel snel weer aankomt.

Daarnaast verlies je op het Soep dieet geen vet. Je verlies alleen maar vocht. Vandaar de snelle en dan ook nog minder gezonde resultaten.

Wat zijn de bijwerkingen van het Soep dieet?

Een veelvoorkomende bijwerking van het Soep dieet is dat je ontlasting dun wordt. Daarnaast kan je ook last krijgen van de normale bijwerkingen van een crashdieet. Zulke dieetplannen zijn overigens niet gezond omdat je te weinig van de belangrijke voedingsstoffen naar binnen krijgt.

Waar is het Soep dieet te koop?

Alle ingrediënten voor het Soep dieet zijn in de supermarkt verkrijgbaar. Recepten en richtlijnen voor dit voedingsplan zijn eveneens heel makkelijk online te lezen.

Conclusie?

Als je de voor- en nadelen tegen elkaar opweegt dan lijkt het slimmer om uit te kijken naar een alternatief dieet.

Heb je liever een snelle manier om wat kilootjes te verliezen voor een event? Maakt het dan niet uit als je die binnen enkele dagen terug hebt? Kies dan maar voor het Soep dieet.

DELEN
Vorig artikelCandida dieet
Volgend artikelDash dieet

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER