Prodimed

0
2561
prodimed logo
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Wie zit achter het prodimed dieet?

Het prodimed dieet is een medisch onderbouwd voedingsprogramma dat het gebruik van maaltijd vervangers stimuleert. Met het Prodimed dieet haal jij jouw streefgewicht onder de begeleiding vakkundige diëtisten en voedingsdeskundigen. Bij deze specialisten kan jij de maaltijd vervangers van prodimed halen. De prodimed producten zijn dus alleen via de erkende prodimed specialisten te verkrijgen.

Het prodimed dieet is ontwikkeld door een deskundig en zelfstandig team diëtisten. Dit team houdt zich voortdurend bezig met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding. Dit maakt dat dit dieet voortdurend wordt ge-update en gemoderniseerd.

Hoe werkt het prodimed dieet?

Binnen het prodimed dieet werkt men met maaltijd vervangers. Deze maaltijd vervangers bestaan uit drankjes, desserts, complete maaltijden of salades. Daarnaast zijn er ook snacks zoals pannenkoeken en allerhande broodjes. Je eet vijf  koolhydraatarme maaltijden per dag binnen het prodimed dieet. Zo hou jij het hongergevoel op afstand.

Het prodimed dieet bestaat uit vijf opeenvolgende fases. De eerste twee fases zijn de actieve afvalfases. In fase 1 bestaan alle vijf maaltijden uit maaltijdvervangers. In de daaropvolgende fase wordt de avondmaaltijd vervangen door een echte eiwitbron zoals kip, ei of tofu.

Deze twee fases worden afgesloten wanneer je dichtbij jouw streefgewicht bent. Nu volgen de opbouwfases; binnen de opbouwfases moet je om de zeven dagen een maaltijdvervanger vervangen met echt voedsel. Dit doe je totdat al je maaltijden weer uit normaal voedsel bestaan.

Wat zijn de voordelen van het prodimed dieet?

Het dieet is vrij makkelijk te volgen omdat er een grote variëteit aan maaltijdvervangers beschikbaar is. Voor een korte periode eet je alleen deze maaltijdvervangers en wat groenten.

Hierdoor verlies je, vooral in het begin, best veel gewicht. Dit is een goede motivatie om het prodimed dieet te blijven volgen. Al in de eerste fase wordt jouw eetpatroon volledig aangepakt.

Daarnaast wordt je tijdens dit traject door een van de Prodimed diëtisten begeleid. Zij zorgen voor de nodige motivatie en pakken samen met jou jouw eetpatroon aan. Zo wordt het dieet-traject voortdurend bijgesteld om optimale resultaten te bereiken.

Ook is het mogelijk dat de verzekering een deel van de consulten bij prodimed vergoed.

Wat zijn de bijwerkingen van het Prodimed dieet?

Echt bijwerkingen zijn er niet bij dit dieet. Je zult wellicht wat minder energie hebben tijdens de eerste twee fases, omdat het om een koolhydratenarme dieet gaat. Ons lichaam haalt juist energie uit koolhydraten. Met zulke diëten, waar het aantal koolhydraten dat je mag consumeren wordt gereduceerd, merk je heel gauw dat je lustelozer bent.

Waar is het Prodimed dieet te koop?

Helaas zijn de producten van prodimed niet gewoon online of in de winkel te koop. De bedenkers van het prodimed dieet hebben de distributie van deze producten volledig in handen. Zo zijn er maar 200 verkooppunten voor prodimed producten in Nederland en Belgie.

De prodimed producten haal je via een prodimed voedingsdeskundige. Deze voedingsdeskundige begeleidt jouw tijdends het dieettraject en zal de nodige prodimed producten leveren.

Wat zijn de alternatieven voor het prodimed dieet?

Goede en goedkopere alternatieven voor het prodimed dieet zijn er ook op de markt. Hieronder vallen de eiwitrijke dieetproducten die makkelijk in de winkels te halen zijn. Deze zijn vele malen goedkoper en makkelijker te krijgen omdat ze zonder tussenkomst van een voedingsdeskundige besteld kunnen worden. De Prodimed producten kan je alleen via erkende specialisten kopen.

Conclusie?

Het prodimed dieet lijkt een effectieve en gezonde manier van afslanken te zijn. Je wordt gedurende het heel traject begeleid voor gediplomeerde deskundigen die jouw dieet waar nodig kunnen bijstellen. Qua kosten ligt dit dieet daarom aan de wat hogere kant. Als je de discipline hebt om in je eentje af te vallen, dan kan jij makkelijk alternatieve maaltijdvervangers elders bestellen.

DELEN
Vorig artikelHCG Dieet
Volgend artikelGrip op koolhydraten

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER