Pil als alternatief voor maagverkleining

4
5464
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Amerikaanse wetenschappers hebben een doorbraak bereikt op het gebied van dieten.
Deze wetenschappers zijn bezig met de ontwikkeling van een probiotische pil. Deze pil zou hetzelfde effect hebben als een maagverkleining, maar dan zonder de kostbaere operatie.

Wanneer een maagverkleining uitgevoerd wordt, dan wordt niet alleen de capaciteit van de maag verkleind, maar het zorgt ook voor een verandering van bacteriën in de darmen.

Experiment

Bij een experiment met muizen kwam men erachter dat na drie weken het lichaamsgewicht met 30% afnam na een maagverkleining. Nadat de muizen waren afgevallen werden de goede bacterien overgebracht op andere muizen en deze verloren 5% van hun lichaamsgewicht zonder extra acties of dieten. Deze muizen leden niet eens aan overgewicht. Dus als deze daar wel last van hadden gehad, was het effect waarschijnlijk nog groter geweest.

Verdere ontwikkeling

Dit is een stapje in de goede richting, maar er is nog geen kant en klare medicijn. Onderzoekers zullen doorgaan met het hun onderzoek en zullen pogen de resultaten om te zetten in een bruikbaar medicijn.

Het ontwikkelen van nieuwe medicijnen gaat meestal niet heel erg snel, dus als je snel wilt afvallen, dan zou ik hier niet op gaan zitten wachten. Wel is het een ontwikkeling die we nauwlettend in de gaten zullen houden.

DELEN
Vorig artikelAfvallen met Acupunctuur
Volgend artikelBMI berekenen
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

4 REACTIES

  • De in dit artikel genoemde pil is nog in onderzoek.
   Toch heb ik goed nieuws. Binnenkort hebben we waarschijnlijk een alternatief wat wel al beschikbaar is.
   Houdt onze site in de gaten, zou ik zeggen…

  • Even mijn eigen mening hierover:
   Je kan proberen af te vallen met allerlei soorten pilletjes, maar hierdoor neem je vaak niet de achterliggende oorzaken van je overgewicht weg.
   Het beste kun je zorgen dat je je lichaam goed onderhoud en gezond leeft. Het probleem is dat de meeste mensen geen zin hebben om hun leefstijl aan te passen en hopen dan dat ze zich dagelijks vol kunnen proppen met rotzooi en dat dan een pilletje het ongedaan maakt. Helaas gaat dat zo niet werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER