Paleo Griekse gevulde paprika’s

0
1746
paleo griekse gevulde paprika
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Wanneer je griekse gevulde paprika’s ziet, denk je misschien dat het heel ingewikkeld is om deze te maken. Gelukkig is niets minder waar! Het is heel makkelijk om griekse gevulde paprika’s te maken. Ik ga je nu uitleggen hoe je dat doet!

Ingrediƫnten

4 Paprika’s.
1 fijn gesneden shallotje
3 geperste knoflook teentjes
200 gram biologisch lamsgehakt
1/2 theelepeltjes koriander
1/2 theelepeltje komijn
1 theelepel oregano
1 theelepel zeezout
1 fijn gesneden wortel
1 fijn gesneden banaan peper
1 kopje fijn gesneden bloemkool
1 blikje tomatenpuree
1/4 kopje verse fijn gesneden mint
1 kopje water

Instructies

griekse gevulde paprikasVerwarm de oven voor op 200 graden.
Snijdt de paprika’s doormidden. Verwijder de zaden en plaats deze in een langwerpige ovenschaal.
Bak de knofllook en het uitje in 2-3 minuten bruin.
Voeg nu het lamsgehakt, koriander, komijn en oregano, zout, wortel, banaan pepers en bloemkool toe in de pan. Bak het geheel totdat het lamsgehakt goed gaar is gebakken.
Voeg de tomatenpuree en verse mint toe. Blijf alles roeren totdat alles goed gemengd is.
Vul de paprika’s met het zojuist gebakken mengsel. Voeg water toe aan de pan. Bedek de schaal met aluminium folie en plaats het geheel 30 minuten in de oven.
Verwijder nu de folie en laat nog 15 minuten doorbakken.
Verwijder uit de oven en laat de Paprika’s 2-3 minuten afkoelen.
Eet smakelijk!

DELEN
Vorig artikelPaleo Pannekoek
Volgend artikelOven gebakken Paleo Frietjes

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER