Paleo Gistbrood

0
1360
Paleo gistbrood
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Benodigdheden

100g kokosbloem

65g   lijnzaad

2       eetlepels   lijnzaad

2       theelepels pure honing

1 ½   theelepel actieve droge gist

¼      theelepel bakpoeder

½      theelepel zeezout

4       grote eieren (kamertemperatuur)

½      gestampte banaan

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 176ºC
  • Zet de honing en gist in een mengkom met 118ml warm water. Laat het 10 minuten zitten totdat het gist mengsel schuimt.
  • Zet de kokosbloem, lijnzaden, bakpoeder en zout. Gebruik een spatel om dit alles goed te mengen. Doe dan de eieren en gestampte banaan erbij.
  • Meng totdat het deeg soepel is. Kneed dit deeg op een schoon oppervlak voor 5 minuten. Geef het een vorm naar keuze en leg het op met een perkament beklede bakplaat. Snijd het bovenste gedeelte indien je wenst dat het op het traditionele brood moet lijken.
  • Laat het geed bakken voor 30- 40 minuten totdat het gaar is.
  • Als jij de top van het brood mooi bruin wenst te hebben. Warm de de boiler van de oven voor en plaats dan de bakplaat erin voor 3-4 minuten. Houd het wel continu in de gaten. Haal het uit de oven zodra het de juiste kleur heeft voor u.
  • Laat het goed afkoelen.

Tip: Om zeker te zijn dat het gaar is, steek dan een tandenstoker in het brood. Als het schoon eruit komt, is hij gaar.
Dit recept is goed voor 8 porties en duur 1 uur om te bakken.

DELEN
Vorig artikelSalami stapelaars
Volgend artikelBloemkoolpuree
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER