Over 100 jaar kanker zelden dodelijk

0
2191
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Nog 100 jaar, en bijna niemand zal meer overlijden aan de erge ziekte ‘kanker’. ‘We staan aan de vooravond van een revolutie dat zegt het Kankercentrum Antoni van Leeuwenhoek. 90 procent van de kankergevallen die over 20 jaar behandeld moeten worden zullen niet meer dodelijk zijn voor de mens.

Dit durven zij te zeggen omdat er vanuit het onderzoeksveld steeds meer kennis vrijkomt over de behandelingen van kanker. Daarnaast gaan de technologische ontwikkelingen veel sneller als dat dit voorheen gebeurden. Dit stelt René Medema, voorzitter van de raad van bestuur in het AD. Er is techniek vrijgekomen waarbij alle DNA afwijkingen die zich in tumoren bevinden gemakkelijk in kaart gebracht kunnen worden.

Over de jaren heen kan dat bij elke patiënt goedkoop en heel snel worden uitgezocht. Bij deze patiënten kan er dan ook op basis van het DNA-profiel exact worden bepaald welk soort medicijn er nodig zal zijn om deze vorm van kanker te kunnen laten verdwijnen.

Van alle kankerpatiënten die er nu rondlopen, overleeft ongeveer de helft deze ziekte maar. Vaak krijgen deze mensen nog een standaard behandeling voor de kanker, bijvoorbeeld een chemokuur. Deze is getest op een grote groep mensen en is ook zeker niet bij iedereen een geneselijke behandeling. ‘Dit komt doordat er vroeger gedacht werd dat er veel minder kankersoorten waren dan we nu eigenlijk weten. Zo zijn er bijvoorbeeld geen 3 soorten longkanker maar wel honderd soorten, en misschien nog wel meer’, Aldus Medema.

DELEN
Vorig artikelPittige kippenborst
Volgend artikelHeilbot met rijstwijn
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER