Onderzoek: Lightdrankjes maken minder zwaar

0
2120
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Onderzoek

De effectiviteit van light frisdranken heeft lange tijd ter discussie gestaan, maar vandaag is een studie van wetenschappers van de Vrije Universiteit in Amsterdam verschenen in het vooraanstaande New England Journal of Medicine.

Deze wetenschappers hebben 18 maanden lang een groep van 641 kinderen gevolgd.  De ene helft van de kinderen kreeg dagelijks een light drank te drinken en de andere helft kreeg een gewone frisdrank voorgeschoteld.

De kinderen wisten niet of zij de light drank of de gewone drank meekregen. De wetenschappers werkten samen met de scholen die ervoor zorgden ervoor dat de kinderen dagelijks werden voorzien van de frisdrank.

Conclusie onderzoek

De conclusie van het onderzoek wees uit dat de kinderen die dagelijks light dranken geserveerd kregen, waren na 18 maanden wel 1 kg lichter dan de kinderen die suiker houdende frisdranken dronken. Uit dit onderzoek kan men in ieder geval opmaken dat je van light dranken niet dikker wordt.

Mijn mening over light dranken

Light dranken worden worden vandaag de dag heel veel geconsumeerd en wordt gezien als goed alternatief voor de suiker houdende tegenhangers.

Bijna alle light producten bevatten de stof Aspartaan. Dit is een chemisch ontwikkelde stof die ook bekend is onder de namen Nutrasweet en Candarel.  Als je meer wilt weten over de precieze samenstelling van deze stof, lees gerust de volgende Wiki Pedia pagina.

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken geweest waarbij men probeerde aan te tonen dat Aspartaan kankerverwekkend zou zijn of tot hoofdpijnklachten en migraine zou kunnen leiden. Dit heeft men overigens nooit kunnen bewijzen!

Overigens denk ik, dat ondanks dat er niets bewezen is, men toch terughoudend moet zijn met dit middel. Het is geen stof die ook voorkomt in de natuur, maar die geproduceerd wordt. Mogelijk valt er nu nog niets te bewijzen tegen dit middel, wie weet kan dit later wel.

Ooit heb ik een vakantiebaantje gehad in een fabriek waar deze stof verwerkt werd. Ik had toen deze stof in zijn pure (poeder)vorm even in mijn handen gehad en een heel klein beetje geproefd. Dit smaakte ongelooflijk vies en ik begreep eigenlijk niet dat deze smerige rommel in frisdranken zat verwerkt. Het proefde in ieder geval erg chemisch en de keren daarna dat ik wel eens een light drankje proefde moest ik steeds denken aan dat vakantiebaantje.  Eigenlijk drink ik liever geen light frisdrank. De aspartaan smaak vind ik sowieso te overheersend.

Afvallen?

Als je echt af wilt vallen, dank kan je in plaats van allerlei (chemische) alternatieven beter terug gaan naar de natuur. Er is namelijk een drank, waar je niet dik van wordt of mogelijk allerlei andere bijwerkingen. Dat drankje heet water!

 

 

DELEN
Vorig artikelGezond afvallen in 11 dagen
Volgend artikelEnergiedrank niet helemaal gezond?
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER