Onbewust meer eten tijdens gebruik digitale producten

0
1463
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Over het algemeen eten mensen normaal hun voedsel op. Maar als je achter de computer zit, televisie zit te kijken of met iemand zit te praten, dan hebben mensen al gauw de neiging om meer te gaan eten. Dit doen de mensen wel onbewust maar toch in zekere zin gebeurd dit in veel gevallen wel. De oorzaak is hiervan dat als er meerdere dingen gelijk gedaan worden, de mens minder smaak proeft in het eten, dit blijkt uit onderzoek van Lotte van Dillen van de Universiteit Leiden en Reine van de Wal van de Radboud Universiteit.

Zij hebben een aantal proefpersonen genomen en hebben deze getallen en letters laten onthouden, tegelijkertijd hebben zij deze proefpersonen zoete limonade of zure citroensap en zoutjes te eten gegeven.

Bij de proeven werden steeds verschillende getallen- en letterreeksen gegeven. Hierbij gevoegd hadden zij verschillende soorten eten en drinken gegeven zoals variaties in zoet-, zout- en zuurheid. Hoe meer de proefpersonen moesten gaan onthouden, hoe flauwer zij het eten en drinken vonden gaan smaken. Ze aten op de momenten dat zij meer moesten onthouden veel meer en gaven zij ook de voorkeur aan zoeter en zouter eten. Volgens alle onderzoekers komt dit doordat de hersenen van de mens zich tijdens multitasken minder gaan focussen op de smaken van voedsel. Een aardig grote hoeveelheid mensen denkt dat de wilskracht niet groot genoeg is om die zak chips te laten staan. Dit komt daar zeker niet door, dit kom juist doordat mensen te veel gaan doen en dan voegen zij onbewust bijvoorbeeld meer zout toe aan eten om toch iets te proeven.

DELEN
Vorig artikelTonijn en water dieet
Volgend artikelAfvallen met eiwitshakes
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER