Omega 3 blijkt risico op diabetes te verminderen

0
1560
omega 3
Was dit artikel nuttig? Like ons!

De Omega-3 Vetzuren uit de visolie blijken de mogelijkheid op diabetes type 2 te verminderen. Deze zuren verhogen het niveau van een bepaald hormoon. Dit is uit een onderzoek gebleken van de Harvard School of Public Health. Als het niveau van dit hormoon hoger is, dan geeft dit niet alleen minder kans op diabetes maar ook op hart- en vaatziekten. Dit hormoon speelt dus een goede rol in de processen van de stofwisseling.

Hoofdonderzoeker Jason Wu heeft een aantal onderzoeken gedaan om een patroon te vinden. Na al deze onderzoeken gedaan te hebben, heeft Jason Wu deze terug gekeken en bleek daaruit dat het slikken van supplementen van de visolie ervoor gezorgd heeft dat er een verhoging kwam van adiponectin in het bloed van mensen. Dit onderzoek is gedaan op 682 mensen die visolie supplementen slikten. 641 mensen kregen placebo’s zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie en olijfolie.

Erg opvallend hierna was dat bij de mensen die de echte visolie slikten de niveaus van de adiponectin met maar liefst 0.37 microgram steeg. Volgens onderzoekers geven Omega-3-vetzuren bij een bepaalde groep met mensen veel meer effect. Welke groep met mensen dit zou zijn is nog niet duidelijk voor de onderzoekers. Hiervoor moet er nog meer onderzoek gedaan worden. “Hoewel hogere niveaus van adiponectin in het bloed gelinkt worden aan een lager risico op diabetes en hartaandoeningen blijft de invloed op het bloedsuiker en de ontwikkeling van diabetes type 2 onduidelijk,” aldus Wu. “Echter, de resultaten van onze studie suggereren dat een hogere inname van visolie een positief effect heeft.”

DELEN
Vorig artikelIs dikte een gebrek aan zelfbeheersing?
Volgend artikelTonijn en water dieet
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER