Oma’s kip chardon

0
1505
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Benodigdheden
8 Halve kippenborsten zonder bot
1 Ei
Zout en peper tot het op smaak is
2 Theelepels knoflookpoeder
1 Kop broodkruimels
1/2 Kop Parmezaanse kaas
1 Pond vers gesneden champignons
1 Eetlepel verse citroensap
1 Theelepel vers gehakte peterselie

Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. In een ondiepe kom, klop je de eieren met zout, peper en 1 theelepel knoflookpoeder. In een apart schaaltje, meng je de broodkruimels met 1 theelepel knoflookpoeder en Parmezaanse kaas. Zet dit opzij.

3. Meng de gesmolten boter en citroensap. Giet ongeveer 2/3 van het boter mengsel in de bodem van een 9×13 inch ovenschaal. Blijf de pan draaien tot de kip goed plat ligt.

4. Verspreid de champignons in een gelijkmatige laag op de bodem van de schaal. Dip elke kipfilet in het eimengsel, dan in het broodkruimel mengsel. Plaats bovenop de paddenstoelen. Besprenkel de resterende boter over de kip en bestrooi met peterselie.

5. Bak onafgedekt 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kip goudbruin is en vleessap helder.

Tip: Fijn bij dit recept is dat het niet heel erg moeilijk is om te maken is. Dat maakt het aantrekkelijk voor de minder ‘professionele’ koks. Om nog meer smaak aan het recept te krijgen kun je er altijd nog een extra theelepel citroen in doen of nog iets meer boter.

DELEN
Vorig artikelMontignac dieet
Volgend artikelVaccin tegen roken uitgesteld
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER