Oerdieet

0
1136
Oerdieet
Was dit artikel nuttig? Like ons!
Het Oerdieet staat eerder bekend onder de benaming het Paleodieet. Je zult er zeker van hebben gehoord. Het is een van de bekendere diëten op de markt en het kent heel veel aanhangers. Op dit dieet bestaat je voeding alleen uit onbewerkt voedsel. Denk aan rauw of ongekookte groenten, fruit, noten en water. In Amerika zijn er talloze restaurants verrezen die gerechten volgens de richtlijnen van het Oerdieet klaarmaken. Vooral in Hollywood is dit dieet echt een rage onder de acteurs.

Zoals eerder aangegeven eet je op dit dieet veel rauw of onbewerkt voedsel. Op deze manier behoud je zoveel mogelijk van de mineralen, enzymen en vitaminen in het voedsel. Veel van deze voedingstoffen gaan verloren tijdens het proces van koken.

 

Eet daarom voornamelijk groenten en fruit van het seizoen en die uit je dichte omgeving komen. Zo heb je meer zekerheid dat je voedsel zo min mogelijk bewerkt is. Melkproducten en dierlijk voedsel zijn niet toegestaan op het Paleodieet.

 

Naast het gewichtsverlies is het grootste voordeel van dit dieet dat je veel gezonder gaat eten. De aanbevolen voedingsmiddelen: fruit, noten en groenten zijn heel erg gezond.

Echter bevatten deze voedingsmiddelen niet alle nodige nutriënten. Je kan een tekort oplopen aan bijvoorbeeld calcium en ijzer.

Daarnaast is het Oerdieet is soms een pittig dieet omdat gebakjes en graanproducten niet zijn toegestaan.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER