Nierstenen

0
2179
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Wat zijn nierstenen?
Nierstenen zijn gekristalliseerde afvalstoffen die van nature in urine voorkomen. Doordat er van deze stoffen teveel in de nieren wordt opgebouwd, kunnen deze kristalliseren tot kleine steentjes die in de nieren gaan zitten. Normaal gesproken heb je hier niet zo veel last van maar het wordt pas vervelend als deze stenen zich gaan verplaatsen door de urineleider. Als dit gebeurt kan het extreem veel pijn veroorzaken, vooral krampende pijn in de rug en lendenen, en is een bezoek aan het ziekenhuis vaak noodzakelijk. Nierstenen komen vrij veel voor bij vooral wat oudere mensen in Nederland, maar ook jongere mensen kunnen last krijgen van kristalliseren van afvalstoffen in de nieren. Hoewel dit probleem erg vervelend is en je erg veel pijn kan ervaren, is er vaak eenvoudig wat aan te doen.
Behandelmethoden van nierstenen
Er zijn verschillende methoden om de stenen in de nieren te behandelen. Eèn van de meest gebruikte methode is die waarbij de stenen vergruisd worden door middel van geluidsgolven. Dit is een prettige methode omdat er geen operatie nodig is. Een andere manier om van nierstenen af te komen is door het laten oplossen van de stenen door middel van het verhogen van de pH waarde van de urine. Hierdoor lossen de stenen op en wordt de kans op nieuwe stenen een stuk kleiner. Daarnaast is soms een operatie noodzakelijk. Onbehandelde stenen kunnen tot veel fijn leiden en soms tot vervelendere zaken, zoals een ontsteking. Het is gelukkig eenvoudig en goed te behandelen.
Preventief handelen
Er kan veel gedaan worden om te voorkomen dat afvalstoffen zich in de nieren ophopen. Het belangrijkste is om veel water drinken, wat een goede methode is om ervoor te zorgen dat de urine altijd goed verdund blijft. Daarnaast kan minder zout eten soms ook goed helpen.

DELEN
Vorig artikelAnorexia
Volgend artikelHoge bloeddruk
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER