Nationaal park Oosterschelde

0
2516
nationaal park oosterschelde
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Er is veel te ontdekken in het Nationaal park Oosterschelde

Een bezoek aan het Nationaal park Oosterschelde zal je niet snel vergeten.Er valt zoveel te ontdekken. Het Nationaal park Oosterschelde is een van de grootste waterrijke gebieden en parken die we in Nederland hebben. Het landschap is iedere keer weer anders dit komt door het getij van eb en vloed. Als het eb is kun je heel goed de slikken en de platen goed zien. Bij vloed zie je het prachtig geheel van de wind en het water. Dit is erg mooi om te zien en mee te maken, maar dan moet je er wel even de tijd voor nemen.

Het Nationaal park Oosterschelde is ook heel bekend door de mosselcultuur. Naast de mosselteelt neemt ook de visvangst de kreeftenvisserij en de oesterteelt een belangrijke plaats in. De natuur is in dit gebied voortdurend in beweging en dat zul je zelf ook gaan ervaren.

Als je een beetje geluk hebt kun je tijdens je bezoek aan Nationaal park Oosterschelde een paar bruinvissen zien of een paar zeehonden spotten die liggen uit te rusten op een drooggevallen zandbank of zandplaat. Een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten.

Ook de onderwaterwereld van Nationaal park de Oosterschelde is bijzonder mooi. In deze bontgekleurde onderwaterwereld leven bijzondere vissen. Het meest bijzondere wat je in de onderwaterwereld van de Oosterschelde kunt tegen komen is een koraalsoort. Deze koraalsoort heet de dodemansduim en is de enige koraalsoort die we in Nederland hebben.

Dit alles maakt een bezoek aan Nationaal park Oosterschelde heel bijzonder. Geniet van al de mooie dingen die de Oosterschelde je te bieden heeft. Je vindt er rust en stilte. Al is de kans wel groot dat een paar krijsende vogels, de wind en het water deze stilte even kunnen doorbreken.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER