Modifast Intensive

0
2365
modifast intensive
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Wie zit achter Modifast Intensive?

Modifast Intensive is een bekend merk voor maaltijdvervangers. Op het Modifast voedingsplan eet je niet meer dan 500 kilocalorieën in een dag. Het is dus een crashdieet. Volgens de website zitten alle mineralen, vitaminen en eiwitten die je in een dag moet consumeren in drie zakjes Modifast Intensive. Een gebrek aan belangrijke nutriënten mag zich dus niet voordoen op dit dieet.

Met Modifast Intensive mag je gedurende een periode van 14 dagen slechts de Modifast maaltijdvervangers gebruiken. Hierna volgt er een periode waarbij je langzaamaan weer normale voeding eet. Dit duurt ook ongeveer 14 dagen.

Hoe werkt Modifast Intensive?

Het Modifast merk kent nu vier verschillende dieetplannen. Elk voedingsplan houdt rekening met de verschillende doelen die een persoon kan hebben.

De vier Modifast diëten zijn:

  • Modifast Intensive: De bekendste en meest intensieve Modifast dieet op de markt. Kies hiervoor als je binnen een periode van 4 weken heel veel kilo’s kwijt wilt.
  • Modifast Protiplus 3.2.2: Dit dieet is wat minder intensief en heel geschikt voor personen die maar een paar kilo’s willen verliezen.
  • Modifast Snack & Meal: Hiermee hou je je gewicht op 1 niveau. Ben je al op je streefgewicht? Zorg er dan voor dat je niet meer aankomt met dit voedingsplan.
  • Modifast Laboratoires: Hierin zitten er vier verschillende diëten.

 

Zoals eerder aangehaald is het Modifast Intensive dieet het meest intensieve dieet van Modifast. Als je heel wat kilo’s hebt om af te vallen en je dat binnen een korte periode wilt realiseren dan is Modifast Intensive perfect voor je.

 

Het Modifast Intensive dieet bestaat uit een stappenplan waar je 4 weken over moet doen. De eerste 2 weken zullen het moeilijkst zijn om vol te houden, omdat je binnen die eerste 2 weken je het ontbijt, lunch en avondeten met 3 zakjes Modifast Intensive vervangt. Voor de grote maaltijden gebruik je dus alleen maar maaltijdvervangers. Indien je tussendoor trek krijgt dan is het toegestaan om wat groente te eten. Fruit is absoluut verboden!

 

In de derde week vervang je maar 2 maaltijden met Modifast Intensive. Je derde maaltijd hoort dan een calorie-arme maaltijd te zijn.

 

In de laatste week gebruik je maar 1 maaltijdvervanger. Vanaf de vijfde week gebruik je geen maaltijdvervangers van Modifast Intensive meer. Hierna mag je je gewicht onderhouden met lichte maaltijden.

 

Wat zijn de voordelen van Modifast Intensive?

Modifast Intensive is een hele uitkomst voor personen met een drukke schema. Er zit bijna geen tijd in het voorbereiden van de maaltijden. In de eerste twee weken vooral gebruik je alleen maaltijdvervangers. Je besteedt dus minder tijd in de keuken.

Wat zijn de nadelen van Modifast Intensive?

Het voornaamste nadeel van Modifast Intensive is dat de maaltijdvervangers het hongergevoel niet wegnemen. Dit werkt heel demotiverend en frustrerend. Hierdoor haken vele mensen ook af van dit dieet.

 

Modifast geeft aan dat de maaltijdvervangers alle essentiële nutriënten bevatten. De maaltijdvervangers zijn in poedervorm. Tijdens het verwerkingsproces zijn hoogstwaarschijnlijk heel wat voedingstoffen verloren gegaan. Let er dus op dat je een tekort kan hebben aan bepaalde belangrijke nutriënten. Dit kan je afweersysteem verzwakken.

Een ander belangrijk nadeel is dat Modifast Intensive je afhankelijk maakt van de prijzige maaltijdvervangers. Je leert nergens in het traject hoe je je streefgewicht moet onderhouden zonder Modifast.

Wat zijn de bijwerkingen van Modifast Intensive?

Modifast gebruikt kwalitatief hoogwaardige ingrediënten in haar maaltijdvervangers. De maaltijdvervangers zijn veilig bevonden en er zijn geen ernstige bijwerkingen geconstateerd.

 

Waar is Modifast Intensive te koop?

De Modifast producten zijn bij de drogist en supermarkt beschikbaar. Koop ze onder andere bij Jumbo, Plus, C1000, Etos, DA, Kruidvat en Albert Heijn.

 

Conclusie?

De maaltijdvervangers van Modifast Intensive zijn van goeie kwaliteit en dit dieet helpt je zeker als je snel en veilig wilt afvallen. Echter is dit zoals vele crashdieten moeilijk vol te houden. Ook is de kans op het jojo-effect heel groot. Om op gewicht te blijven word je eigenlijk afhankelijk gemaakt van de dure maaltijdvervangers van Modifast. Dat is niet zo prettig.

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER