Mayo dieet

2
3220
mayonaise dieet
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Wie zit achter het Mayo dieet?

Het Mayo dieet is bedacht in de Amerikaanse Mayo kliniek. Vandaar ook de benaming van dit dieet. In tegenstelling van wat je zou denken is dit dieet niet naar Mayonaise genoemd. Toch mag je best veel eieren consumeren op dit dieet. En ei is een van de belangrijkste bestanddelen van Mayonaise. Het Mayo dieet is vrij makkelijk vol te houden, dankzij het feit dat het veel makkelijker vol te houden is. Je eet voeding dat rijk is eiwitten en mag af en toe genieten van een lekker tussendoortje. Je voelt je daardoor minder beperkt dan op een ander dieet.

 

Op dit moment zijn er meerdere varianten van dit dieet beschikbaar, deze zijn:

 1. Het Mayo dieet dat in de jaren 80 is ontwikkeld in Amerika en
 2. het 13 dagen durende Mayo dieet.

In beide varianten vermeid je koolhydraten en eet je veel eiwitrijk voedsel.

 

Hoe werkt het Mayo dieet?

Het Mayo dieet, beide varianten, is dus een eiwitdieet. Eiwitdiëten zijn bewezen afslankplannen omdat eiwitten je langer en sneller een verzadigt gevoel geven. Je eet op zo een manier veel minder kcal per dag. Door minder koolhydraten te eten dwing je je lichaam om energie uit vetten te halen. Koolhydraten zijn eigenlijk de voornaamste bron van energie van je lichaam. Wanneer je weinig tot geen koolhydraten eet, dan zal je lichaam de nodige energie ergens anders vandaan moeten halen. Je vetreserves worden in zulke gevallen dan verbrand om energie daaruit te halen. Zo verlies je vet op een eiwitdieet als het Mayo dieet.

 

Beide varianten van het Mayo dieet mag je maar voor een korte periode volgen. Het is geen voedingsplan dat je oneindig lang volgt. Het oorspronkelijke Mayo dieet uit de jaren 80 volg slechts zeven dagen lang en het 13 dagen Mayo dieet duurt 13 dagen.

 

Op het Mayo dieet kan je tussen de 6 tot 8 kilo verliezen in die korte periode. Het voedingsplan heeft een gestructureerd menu dat je dagelijks kan volgen. De drie hoofdmaaltijden zijn daarin uitgeschreven. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar recepten en gerechten die binnen dit dieet passen. Op dit dieet eet je heel weinig zout en drink je absoluut geen alcohol.

 

Wat zijn de voordelen van het Mayo dieet?

 • Gewichtsverlies binnen een korte periode.
 • Makkelijk te volgen omdat alle maaltijden voor je op een rij staan.
 • Je verliest vet en geen vocht zoals op andere voedingsplannen.
 • Het is een uitstekend voedingsplan voor sporter dankzij de eiwitrijke voeding.
 • Je verliest geen spiermassa.

 

Wat zijn de nadelen van het Mayo dieet?

 • Je consumeert veel verzadigde vetten op het Mayo dieet. Je kan dit verminderen door het eigeel uit je eieren te halen.
 • Je nieren worden zwaar belast.
 • Eiwitrijke voeding belast je andere organen ook heel zwaar.
 • Het is mogelijk dat je het gewicht dat je verliest na dit dieet snel weer aankomt. Om dit voorkomen is het aan te raden om op je voeding te blijven letten ook na de dieetperiode.
 • Je stofwisseling raakt verstoord omdat je drastisch minder koolhydraten eet.

 

Wat zijn de bijwerkingen van het Mayo dieet?

 • Slechte adem omdat er gifstoffen vrijkomen in je lichaam.
 • Hoofdpijn en lusteloosheid in de periode dat je lichaam overstapt van energiebron.
 • Verhoogde kans op hart- en vaatziekten dankzij de vele verzadigde vetten die je eet.
 • De extra eiwitten in je lichaam zal je lichaam sneller doen verouderen.

 

Conclusie?

Het Mayo dieet, beide varianten, is een snelle en effectieve manier om af te slanken. Gebruik het als je voor een speciaal evenement wat kilootjes eraf wilt halen. Dankzij de uitgebreide menulijsten is het makkelijk te volgen en zo ook makkelijk vol te houden. Heb jij het Mayo dieet al geprobeerd?

DELEN
Vorig artikelSardinesalade
Volgend artikelKokos brood
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER