Koolhydraatarm “eten” door te slowjuicen

0
1407
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Koolhydraatarm “eten” door te slowjuicen

Door de jaren heen verschuiven de methodes om af te vallen bijzonder sterk. De laatste jaren is het accent op koolhydraatarm voedsel verder verstevigd. Brood, pasta en ander koolhydraatrijk voedsel was uit den boze en wordt stelselmatig bij veel diëten geweerd. De laatste 5 jaar is slowjuicen bijzonder in trek gekomen. Dit ligt overigens ook helemaal in lijn met koolhydraatarm voedsel, aangezien groente boordevol voedingsstoffen zitten, maar weinig rijk zijn aan koolhydraten.

Wat is slowjuicen?

Slowjuicen is, zoals de naam zegt, “langzaam persen”. Met speciale machines, die eveneens de toepasselijke naam slowjuicers dragen, is het mogelijk om groente en fruit te kneuzen en vervolgens door een zeef te persen. Hiermee is het mogelijk om niet alleen heerlijke sapjes te maken, maar ook vindt er weinig oxidatie plaats. Door de langzame persing komt er maar weinig zuurstof bij het sap, wat goed is voor het behoudt van vitamines, mineralen en enzymen. Vervolgens kan het sap va neen slowjuicer gekoeld tot 48 uur bewaard worden, zonder dat er verlies optreed van de vitale voedingstoffen in het sap. Mede hierdoor is slowjuicing erg in trek; er hoeft immers niet iedere dag (vers) gekookt te worden en voor veel mensen werkt het juist als aanvulling op het normale levenspatroon; als het ware als een vitamineshot. Meer informatie over slowjuicen vindt u op www.sapmachines.nl.

Slowjuicers kunnen meer dan alleen groente en fruit persen

Hoewel niet iedere slowjuicer in staat is voor de hieronder genoemde functies zijn er merken en modellen welke bijvoorbeeld vlees en vis kunnen malen. Ook zijn er machines welke pasta kunnen maken. Dergelijke slowjuicers worden foodprocessors genoemd. Daarmee is ook mogelijk om bijvoorbeeld babyvoeding, notenboter, broodstengels, soep en noedels te maken. Zelfs het maken van ijs, met de heerlijkste fruitsoorten als framboos, aardbeien en mango, is bij sommige slowjuicers mogelijk. Daarmee is het absoluut een product dat zich niet beperkt tot het maken van maaltijden en sapjes gericht op een koolhydraatarmdieet.

DELEN
Vorig artikelKetogeen dieet
Volgend artikelPaleo gehaktbal

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER