Kokos kerrie Kippenhutspot

0
543
Was dit artikel nuttig? Like ons!

http://www.paleoplan.com/recipes/paleo-soups-stews-chilis-recipes/coconut-curry-chicken-stew/

Benodigdheden

4 eetlepels kokosolie

1 middelgrote fijngesneden ui

1 middelgrote fijngesneden knoflook

1 krop bloemkool fijngehakt

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel komijn

948ml kippenboullion

¾ pond kipfilet

1 middelgrote uitgeperste limoen

1 blik volle kokosmelk

1 eetlepel fijngesneden kokosnoot (om te garneren)

¼ theelepel versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Zet een soeppot op een laag vuurtje. Intussen in een koekenpan de de kokosolie verhitten en de uien in ca. 6-7 min zachtjes bruin bakken.

Voeg de knoflook en bloemkool hieraan toe en bak het door voor 5 minuten. Breng de kruiden aan de kook voor 1 minuut en doe de kippenbouillon erbij. Laat opkoken voor 10 minuten op een laag vuurtje.

Doe de kip, limoensap en kokosmelk erbij. Laat koken totdat de soep heet is.

Garneer met kokosnoot snippertjes en koriander.

Dit recept is goed voor 4 porties en duurt 40 minuten om te bereiden.

 

DELEN
Vorig artikelCaribische Jerk Kip
Volgend artikelPompoenbrood
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER