Karbonade met moster saus

0
934
Nieuw bericht toevoegen ‹ NPZK — WordPress.htm
Was dit artikel nuttig? Like ons!
Ingredienten:

  1. 1 eetlepel olijf olie
  2. 1 Karbonade van ongeveer 200 gram
  3. Peper en zout
  4. 1 sjalot fijn gesneden
  5. 1/3 kopje droge witte wijn
  6. 1 eetlepel kookroom
  7. 1 theelepel Dijon mosterd
  8. 1 theelepl verse dragon kruiden
  9. 1 klein stukje frisée, in stukjes gesneden (1 kopje)
  10. 1/2 citroen in stukjes gesneden
Instructies
  1. (Voor)verwarm de oven op 200 graden. Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie.
  2. Bestrooi de karbonade met een beetje peper en zout. Bak de karbonade bruin in 2 tot 3 minuten per kant.
  3. Plaats de karbonade op bakpapier en bak deze verder in de oven in 5 tot 7 minuten.
  4. Bak ondertussen de sjalot en 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan ongeveer 3 tot 4 minuten lang.
  5. Voeg de wijn toe aan de koekenpan en laat het geheel pruttelen totdat ongeveer de helft van de wijn is verdampt. Voeg de kookroom toe totdat het geheel wat dikker wordt. Voeg nu de mosterd toe en roer het geheel door.
  6. Plaats de karbonade en frisee nu op het bord. Giet de saus nu over de karbonade.  Besprenkel de Frisee met een klein beetje olijfolie en server samen met de citroen stukjes.

Eet smakelijk!

DELEN
Vorig artikelSuper makkelijke Sla Wrap
Volgend artikelXenical

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER