Hanneke Groenteman

0
2247
Hanneke Groenteman
Was dit artikel nuttig? Like ons!

De verbluffende resultaten van een maagverkleining

In 2006 nam Hanneke Groenteman het grote besluit. Ze was haar overgewicht en de onsuccesvolle dieetplannen zat; ze wilde eindelijk een vitaler en fitter lichaam. In de warme zomermaanden van dat jaar besloot Hanneke een maagverkleining te ondergaan. Het was absoluut geen makkelijk besluit, en enkele binnen haar vriendenkring waren er totaal niet mee eens. Een aantal van haar kennissen en familieleden vonden dit besluit heel gevaarlijk.

Een grote zorgpunt was dat er heel weinig informatie over de emotionele en fysieke gevolgen van een maagverkleining beschikbaar was. De kans dat Hanneke na de ingreep spijt zou hebben van haar keus was dus groot. Toch besloot zij door te gaan met de ingreep en de resultaten zijn, kort gezegd, inspirerend. Door te kiezen voor zo een ingreep, de maagverkleining, maakte Hanneke Groenteman de absolute keus om te gaan voor een fitter en gezonder bestaan. Een gezond voedingspatroon was een belangrijk onderdeel hiervan.

Wie is Hanneke Groenteman?

Hanneke heeft als velen van ons jarenlang geworsteld met overgewicht. Na tevergeefs verschillende dieetplannen te hebben geprobeerd ging zij voor een maagverkleining.

Sinds ze dit besluit heeft genomen heeft Hanneke Groenteman haar doelgewicht kunnen bereiken en behouden. Gedreven door dit versassend resultaat heeft zij een boek geschreven over haar leven na de maagverkleining. In het boek ‘Door dik en dun’ deelt  Hanneke de verschillende goede en slechte ervaringen van deze ingreep. Ze worden allemaal breedvoerig besproken. In dit boek beschrijft Hanneke haar voedingsplan, het gewichtsverlies en de complimentjes die volgden. Daarnaast heeft zij ook de ervaringen van anderen die niet zo blij zijn met haar vorderingen in haar boek opgenomen.  Enkele van haar vrienden hebben niet zo blij gereageerd op het nieuw figuur van Hanneke. Desondanks vertelde Hanneke vol enthousiasme haar verhaal in De Wereld Draait Door in september.

Volgens Hanneke is haar karakter helemaal niet veranderd sinds de ingreep. Ze blijft dezelfde persoon ook al heeft ze nu een maatje minder. Haar geestigheid, eigenaardige stijl en ook haar oprechtheid zijn totaal niet veranderd. Dit vertelt Hanneke Groenteman overtuigend in haar interviews. De geaardheid van een persoon verandert niet met zijn of haar gewicht.

Daarentegen hebben Hanneke haar slanke vrienden heel positief gereageerd op haar nieuw figuur. Zij nemen haar vaak mee om te gaan winkelen voor nieuwe kleren in kleinere maten.

Deze vrienden hebben haar met open armen verwelkomd.

Naar Hanneke haar eigen mening verandert de geaardheid van de persoon niet, maar zo iemand ervaart een zekere mate van bevrijding dat moeilijk te verwoorden is. Dankzij de gewichtsverlies zijn zij nu bevrijd van die ballast, de emotionele ballast en de stigma die gekoppeld worden aan overgewicht.

Personen die zwaarder zijn ervaren vaak dat zij anders worden behandeld. De subtiele vormen van discriminatie die je moeilijk kan aanwijzen, maar je emotioneel wel raken. Dit alles had Hanneke zelf ook ervaren voor de ingreep, daarom schroomt zij er  niet voor om dit met anderen te delen.

‘Door dik en dun’ is niet alleen een dieetboek. Het is de autobiografie van Hanneke Groenteman waarin zij haar leven voor en na de ingreep beschrijft.

DELEN
Vorig artikelBiamed
Volgend artikelBloedgroepdieet

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER