Gezonder eten voor een beter geheugen

0
2203
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Er zijn een aantal tests gedaan op het gezonde leven van mensen en wat hierbij als beter gezien wordt dan dat dit niet gedaan word. De bevolking van alle leeftijdsgroepen die zich bezig hielden met slechts één gezonde gewoonte, hadden 21 procent minder kans om geheugenproblemen op te lopen dan de mensen die zich hier helemaal niet mee bezig hielden. Gezond eten, niet roken en regelmatig bewegen werden zo gekoppeld aan een beter geheugen.
De onderzoekers van dit project waren zeer verrast toen zij ontdekten dat ongeveer 14 procent van alle jongeren in Nederland (18 tot 39) last hadden van geheugenproblemen. Op de groep van 40 tot 59 werd veel minder verrast gereageerd. Van deze groep had 22 procent last van geheugen verlies en de groep van 60 tot 99 had er 26 procent last van.

Gary Small, directeur van the UCLA Longevity Center: “Geheugenproblemen zijn zoals gewoonlijk te verwachten bij oudere mensen, maar bij jongere mensen is dit wel heel erg ernstig aangezien dit niet voor hoort te komen.” Volgens de onderzoekers kunnen de geheugenproblemen van alle jongeren zich op een andere manier laten opspelen dan bij de ouderen. Bij jongeren speelt er vooral een grote rol bij de stress. Iedereen weet dat er bij stress dingen vergeten worden, maar met langere stress blijft het gevolg hangen bij de jongeren. “Toch versterken deze bevindingen het belang van een gezonde levensstijl op alle leeftijden om cognitieve achteruitgang te beperken en zo zelfs te kunnen gaan voorkomen”, aldus één van de onderzoekers.

DELEN
Vorig artikelGebakken varkensvlees met aardappelschijfjes
Volgend artikelKip salade met zon gedroogde tomaten
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER