Gezond leven: Tips uit het Energie Herstelplan

0
1033
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Wie zit achter het Energie Herstelplan?

Er zijn diverse manieren om af te vallen en dit Energie Herstelplan is geïnspireerd door de geneeskundige technieken uit het Oosten. Gezond leven waarbij tips en technieken de kern vormen van het boek van Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser. Deze twee dames hebben na grondig onderzoek een Westers stappenplan in elkaar gezet voor energieherstel. Dit herstelplan is mede ontstaan dankzij de jaren die Marijke en Tanja in hun eigen natuurgeneeskundige diëtisten praktijken hebben gestopt. Met dit moderne gezondheidsmodel trachten zij personen bewuster te maken over de werking van voeding op je energieniveau. Laat je voeding je revitaliseren. En dat leer je in het Energie Herstelplan.

 

Hoe werkt het Energie Herstelplan?

Met het Energie Herstelplan leer je je voeding als een ware bron van energie te gebruiken. Dit herstelplan bestaat uit 8 stappen waarbij je leert energie te halen uit geneeskrachtige voeding. Dit zijn de 8 stappen in het Energie Herstelplan:

 • Stap 1 Registreer je klachten
 • Stap 2 Stop de gifaanvoer
 • Stap 3 Eet volgens je constitutie
 • Stap 4 Versterk de verteringsenergie
 • Stap 5 Versterk de reserve-energie
 • Stap 6 Versterk de leverenergie
 • Stap 7 Vet en de leverpatronen
 • Stap 8 Herstel de leverpatronen

 Het is dus een compleet plan waarbij je zowel geestelijk alsook lichamelijk je klachten aanpakt. Volg de stappen van begin tot eind om van alle voordelen te genieten.

 

Wat zijn de voordelen van het Energie Herstelplan?

Het Energie Herstelplan is op zich geen methode om snel af te vallen. Makkelijk en snel afvallen is bovendien voor maar weinig mensen weggelegd. Het Energie Herstelplan vergt veel meer inzet van je, dan alleen het veranderen van je manier van eten. Het pakt namelijk ook je geestelijke blokkades aan. Waarbij het resultaat nadruk legt op de ontwikkeling van jou zelf en de lange termijn. 

Zo kan je de volgende voordelen ervaren:

 • Je bent bewuster van wat er geestelijk en lichamelijk met je speelt.
 • Je leert beter met je emoties omgaan, omdat je ze meteen aanpakt.
 • Je leert betere voedingskeuzes maken. Gebruik voeding als medicijn en je zult gauw merken dat je meer energie hebt en je makkelijker kunt concentreren.
 • Je stofwisseling zal dankzij de gezondere voedingskeuzes ook efficiënter werken. Dit betekent dat je verbranding ook veel beter geschiedt. Gewichtsafname dus.
 • Je brengt je lever in de juiste balans.

 

Wat zijn de nadelen van het Energie Herstelplan?

Het Energie Herstelplan heeft geen grote nadelen. Je kan stellen dat dit plan best veel van je eist qua inzet. Maar uiteindelijk is het de moeite waard gezien de vele voordelen. Met dit plan breng je meer balans in je leven en voel je je op den duur veel gezonder. Is dat niet de moeite waard?

Ook de interne processen van je lichaam worden in balans gebracht. Je gaat als het ware door een ontgiftingsproces. Dit kan, vooral in het begin, heel zwaar zijn. Je kan in die fase was lastige klachten ervaren zoals, hoofdpijn, je voelt je chagrijnig, futloosheid en dergelijke. Maar deze klachten zijn van korte duur.

 

Wat zijn de bijwerkingen van het Energie Herstelplan?

Op het Energie Herstelplan gebruik je geen supplementen of andere medicijnen met lastige bijwerkingen. Je gebruikt je eigen voeding als het ware als medicijn. Het Energie Herstelplan is daarom een veilige manier om je gezondheid aan te pakken. Het is geen nieuw dieet met grootse beloftes dat het niet kan nakomen.

 

Conclusie?

Het Energie Herstelplan is een intensieve stappenplan met best wat leuke en interessante bijkomende voordelen. En niet alleen personen die leiden aan overgewicht kunnen hiervan profiteren. Gebruik de principes van dit boek om een gezonder levensstijl te adopteren. Denk daarbij niet alleen aan je lichamelijke gezondheid. Maar ook je emotionele gezondheid. Je leert op een inzichtelijke manier wat de verschillende lichamelijke klachten betekenen en hoe je die kan verhelpen. Afvallen zonder supplementen is wel degelijk mogelijk. Maar, als je jouw nieuwe manier van leven een extra boost wilt geven dan zijn hier nog altijd dieeten die je hierbij kunnen helpen.

 

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER