Genesis Dieet

0
1017
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Het Genesis of bijbeldieet gebruikt de Bijbel als kern. Dit dieet is door ‘God’ opgesteld en je consumeert hoofdzakelijk noten, granen en vruchten. Dit zijn geweldige bronnen van energie, dus je merkt meteen een verandering in je gemoedstoestand. Waar vind je de richtlijnen voor dit dieet? In de Bijbel. Ja, in het Oude Testament vind je overzichtelijke regels voor gezonde voeding.

Volgens het Oude Testament mag je het volgende consumeren:

 • Noten (ongezouten), pijnboompitten, zaden en amandelen.
 • Granen zoals zilvervliesrijst, tarwe, maïs en rogge.
 • Vers fruit.
 • Verse groenten.
 • Specerijen
 • Kruiden
 • Boonsoorten, pinda, peulvruchten.

 

Op het Genesis Dieet mag je het volgende niet consumeren:

 • Suiker of ander zoetigheid. Deze zoetstoffen belasten je alvleesklier teveel.
 • Bewerkt tafelzout. Gebruik je teveel hiervan dan kan je een kalium te kort oplopen.
 • Blom bevat heeft eigenlijk geen voedingswaarde.
 • Dierlijke en verzadigde vetten. Deze vetten maken je dik.

Dierlijk voedsel met mate eten

Op dit dieet eet je dus geen dierlijk voedsel. Varkensvlees vooral is helemaal verboden. Maar vrees niet, je krijgt toch alle belangrijke voedingsstoffen binnen dankzij de noten en peulvruchten. Deze voedingsitems bevatten de essentiële voedingsstoffen.

Lust je toch dierlijk voedsel? Eet het dan met mate. Je mag dan geschubde vis eten die vinnen heeft. Reine vleessoorten mogen dan op je menu. Denk aan schaap, gevogelte en rund.

Eet geen dieren die geen vegetariër zijn. Hebben zij van dierlijk voedsel geleefd, dan mag jij ze niet consumeren, omdat ze ziektekiemen kunnen bevatten.

Hoe zit het dan met melkproducten? Melkproducten zijn voor baby’s bedoeld. Een volwassen persoon mag slechts yoghurt of karnemelk gebruiken. Ook het gebruik van honing is den boze. Gebruik het met mate want je lichaam heeft het eigenlijk niet nodig.

Voor wie is dit dieet bedoeld?

Dit dieet brengt je terug naar de basis. Het gebruikt de voorschriften van de Bijbel om je gezond en op gewicht te houden. Het is een perfect dieet voor personen die een Christelijke geloofsovertuiging hebben. Je eet alleen natuurlijke producten aangezien bewerkt voedsel verboden is. Het is dus een heel gezond voedingsplan.

De nadelen van het Genesis Dieet

Toch heeft dit dieet enkele nadelen, maar die zijn heel klein. Het dieet is vrij strikt en je eet alleen wat je nodig hebt. Tussendoortjes en toetjes zijn niet toegestaan. Wil je meer weten? Haal je Bijbel erbij, of het Genesis Dieetboek.

Blijf rein met het Genesis Dieet

Volg je het Genesis Dieet dan eet je volgens de voorschriften van God. Een gezonder dieet zal er  niet bestaan! Dit dieet dwingt je om je lichaam rein te houden zodat je niet alleen fysiek gezond blijft maar ook geestelijk.

Is dit het perfecte dieet voor een ieder? Voor een Christen wellicht wel. Alle voedingsvoorschriften hebben een Bijbels achtergrond. Het feit dat je geen bewerkt voedsel gebruikt maakt dit dieet ook veel gezonder dan het normaal voedingspatroon van de gemiddelde persoon.

Probeer het maar. Gebruik de voedingsvoorschriften van God voor een gezonder bestaan.

Heb je het Genesis Dieet al geprobeerd? Deel je ervaringen dan hieronder.

DELEN
Vorig artikel1200 Kcal Per Dag Dieet
Volgend artikelSonja Kimpen Afslank Methode
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER