Gekruid graanvrij brood

0
1179
Graan vrij brood
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Benodigdheden

4 grote eieren

59 ml kokosroom van de top van een blik kokosmelk(heel belangrijk)

59ml kokosbloem

½ theelepel zeezout

½ theelepel bakpoeder

2 eetlepels verse kruiden, rozemarijn, tijm of oregano, fijngesneden

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel ruwe zeezout, als topping. Topping naar keus voor focaccia, enkele voorbeelden: gesneden olijven, gehalveerde kers tomaten, geroosterde knoflook teentjes of wat dan ook.

 

Bereiding

  • Indien de room niet aan de bovenkant van het blik kokosmelk zit, zet het dan in de koelkast. De room zal vanzelf naar de bovenkant rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 190°C
  • Kluts de eieren met de kokosroom in een middelgrote schaal. Voeg de kokosbloem, zout en bakpoeder toe.
  • Meng de geklutste eieren en kokosroom met de blom in de middelgrote schaal totdat het een glad geheel is.
  • Bekleed een plat bord of een bakplaat met bakpapier en verspreid het beslag erop.
  • Besprenkel het beslag met de olijfolie en gebruik de vingers om het beslag gelijk te krijgen.
  • Verspreid de topping gelijkmatig over het beslag. Bak het geheel voor 15-20 minuten of totdat de topping licht bruin is. Haal het uit de oven en breng nog wat olijfolie aan met een keukenkwast. Laat het afkoelen voordat je het opdient.

Bereidingsduur voor dit recept is 35 minuten en het is goed voor 6 porties.

DELEN
Vorig artikelPompoenbrood
Volgend artikelPaleo Worst met prei en tomaten
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER