Gegrilde zalm met tomaten & basilicum

0
2006
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Dit recept is zo mooi en nog zo eenvoudig te bereiden, het is tevens ook perfect voor vermaak. De zalm klaarmaken voor de oven kost je ongeveer 20 minuten. Als u gebruik maakt van de grill kost het je ongeveer 10 minuten.

Benodigdheden

·2 Tenen knoflook

·1 Theelepel zout

·1 Eetlepel olijfolie

·1 Hele wilde zalm (1 ½  pond)

·1/3 Kop en een ¼  kop heel klein gesneden basilicum

·2 Middelgrote tomaten, dunne plakken gesneden

·1/4 Theelepel vers gemalen peper

 

Klaar maken

1.Zet de grill aan zodat deze kan voor verwarmen.

2.Pak de knoflook en een ¾ theelepel zout, leg dit op een snijplank en prak dit samen met een koksmes totdat dit een pasta vormt. Doe dit in een kleine kom en roer dit samen met de olijfolie.

3.Controleer de zalm op achtergebleven graten en verwijder deze. Pak een stuk folie erbij waar de zalm gemakkelijk op past.

4.Smeer de folie in met anti-bak boter of spray. Plaats de zalm met de huid zijde op het folie en strooi hier het knoflookmengsel overheen. Strooi er 1/3 bakje basilicum overheen. Leg de dunne plakjes tomaat hier vervolgens overheen en besprenkel de zalm met het laatste zout en peper.

5.Plaats de zalm op de grill. Grill de zalm totdat het vel makkelijk van de vis te schrapen is, 10 – 12 minuten. Gebruik 2 grote spatels om de zalm vervolgens op een bord te plaatsen. Serveer de zalm met het laatst overgebleven basilicum en u heeft een zeer smakelijk hapje.

DELEN
Vorig artikelKip salade met zon gedroogde tomaten
Volgend artikelFit blijven kan al in 12 minuten per week
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER