Fit blijven kan al in 12 minuten per week

0
2418
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Per week twaalf minuten intens sporten, verdeeld over drie sessies per week, volstaat om volledig fit en gezond te blijven. Ook voor mensen die last hebben van overgewicht is dit een ideale manier om fit te raken, dit beweert een Noorse studie. Vooralsnog zijn de huidige aanbevelingen om minstens 150 minuten matig of 20 minuten intensief te sporten op, wekelijkse basis.

Een team van de Noorse Universiteit van Wetenschap en Technologie in Trondheim bekeek de effecten van een aantal verschillende sportregimes bij totaal 24 mannen. Deze mannen hadden te maken met overgewicht, maar voor de rest waren deze mannen volledig gezond.

Over een periode van ongeveer tien weken gingen deze mannen drie keer per week intensief sporten. Hierbij liepen zij op een loopband met een hoge snelheid die hun hartslag verhoogde tot 90 procent van het maximaal haalbare. De ene helft deed dit in sessies van vier minuten, terwijl de andere helft elke keer zestien minuten op de loopband stond. Dit werd ook verdeeld in stukken van vier minuten.

Ondanks het verschil in tijd, dat zat tussen beide groepen, waren de resultaten voor beide groepen bijna gelijk. De zuurstofopname, een maatstaf voor de fitheid van het menselijk lichaam, van de mannen in de groep van vier minuten steeg met 10 procent. Bij de groep van zestien minuten was er een stijging genoteerd van 13 procent. De bloeddruk en het glucosegehalte verlaagden bij beide groepen met dezelfde hoeveelheid. De sessies van zestien minuten waren wel effectiever in het verlagen van de cholesterol en het lichaamsvet.

DELEN
Vorig artikelGegrilde zalm met tomaten & basilicum
Volgend artikelAlcoholische dranken moeten waarschuwingen krijgen
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER