Fabeltjes over producten

0
1853
Was dit artikel nuttig? Like ons!

In Nederland zijn er heel veel mensen die kijken naar alle producten in de winkel, welke is gezond en welke is er minder gezond. Maar ook het deel dat dit niet doet denkt bij sommige producten dat zij het maar beter niet kunnen kopen. Er bestaan namelijk heel veel fabeltjes over de voeding uit de supermarkten. Zo denkt bijna driekwart van heel Nederland dat groene thee een stuk gezonder zou zijn dan de zwarte variant. Dit is uit onderzoek gebleken van het Voedingscentrum uit ruim duizend Nederlanders. Dit zou zo zijn bij ongeveer 73 procent van de bevolking.

De reden dat een dergelijk groot deel denkt dat het gezonder is, ligt bij de anti-oxidanten die de mens zouden kunnen beschermen tegen kanker. Maar dat groene thee nu echt gezonder is dan zwarte thee, is echt een fabeltje. Zwarte thee bevat net zoveel anti-oxidanten als de groene variant, alleen de samenstellingen hiervan verschillen een beetje. Ongeveer een derde van Nederland (28 procent) denkt dat in de groentes die uit pot of blik komen, veel minder voedingsstoffen zitten dan de verse variant van de groenteman.

Maar onder de jongeren tot 29 jaar gelooft bijna iedereen dat dit een fabel is. Zij zeggen dat het verschil tussen voedingstoffen hiervan echt minimaal is. Aan de groentes in pot en blik wordt soms wel suiker of zout toegevoegd maar dit heeft niks te maken met het verminderen van de vitamines die het bevat. Dit zijn niet de enige producten waar veel mensen verkeerd bij denken. Dit gebeurd bij 8 tot 12 procent van de producten die in supermarkten worden aangeboden.

 

DELEN
Vorig artikelFlorentijnse kip pesto
Volgend artikelPittige kippenborst
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER