Ephedrine

0
1666
Ephedrine
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Al enige tijd werd de Nederlandse markt overspoeld met allerlei afslankmiddelen zoals pillen en poeders. Van veel van deze producten was het te moeilijk om de ingrediënten en actieve bestanddelen te achterhalen. Zo waren er plotseling heel wat afslankmiddelen op de markt met gevaarlijke bijwerkingen. Zodra dit werd geconstateerd werden die producten van de schappen gehaald. Zo is Reductil ook niet meer toegestaan in Nederland (en de rest van Europa).

Ephedrine of  Ephidrine is, net als Sibutramine, een stof die voorkomt in veel afslankmiddelen. Denk aan bijvoorbeeld de afslankcapsules van VitaSlim. In Nederland was de stof Ephedrine nooit toegestaan omdat er best veel gevaren werden geassocieerd met het gebruik van deze stof.

Ephedrine kwam eerder voor in de afslankmiddelen, Stackers, Herbal XTC en Herbal Dynamit. Nu wordt Ephedrine alleen verwerkt in een select aantal geneesmiddelen zoals hoestdranken omdat het je luchtwegen breder maakt.

Zowel Ephedrine als Sibutramine beïnvloeden het centrale zenuwstelsel. Ze geven je een opgewekt gevoel. Je voelt je dus vol energie en je bloeddruk en hartslag gaan omhoog.

De nadelen van Ephedrine zijn hartkloppingen, duizeligheid, insomnia, psychoses en transpiratie. Het staat op de dopinglijst van de WADA.

DELEN
Vorig artikelSportdieet
Volgend artikelBerry Blaster

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER