Energiedrank niet helemaal gezond?

0
1602
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Misschien niet zo’n heel verrassend bericht, maar het voedingscentrum heeft een onderzoek uitgevoerd onder jongeren. De energiedrankjes zijn razend populair onder jongeren.

Zij hebben een onderzoek gedaan naar het effect van de energiedrank onder jongeren van 11 tot 18 jaar. In tegenstelling tot wat de fabrikanten beweren, blijkt dat deze drank bij een grote groep geen tot nauwelijks effect heeft. Dit blijkt dus bij ongeveer de helft het geval te zijn.

Onder de andere helft bevinden zich een grote groep jongeren die wel degelijk iets merken van de energiedrank :

Ze worden er namelijk onrustig van en hebben enorme moeite met slapen! Sommigen worden er zelfs agressief van of kunnen zich niet meer goed concentreren.

Het lijkt me duidelijk dat dit drankje niet echt past in een gezond leven.  Als je wakker wilt worden kun je trouwens net zo goed gewone koffie drinken. Het effect is even sterk omdat er even veel cafeïne in zit.

Verder zit er natuurlijk ook heel veel suiker in zo’n energiedrankje wat natuurlijk ook niet echt bevorderlijk is voor je gewicht! De laatste jaren heb ik de blikjes ook steeds groter zien worden. Lijkt me ook niet echt bevorderlijk voor de gezondheid!

Mocht je meer willen weten over het ontstaan van Red Bull, lees dan verder op deze Wikipedia pagina. Met name het stukje over gezondheidsrisico’s spreekt boekdelen, lijkt mij…

 

 

DELEN
Vorig artikelOnderzoek: Lightdrankjes maken minder zwaar
Volgend artikelSlaapgebrek leidt tot overgewicht
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER