Eczeem

0
3457
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Eczeem
Een vrij onschuldige, maar toch erg vervelende aandoening, is eczeem. Dit is eigenlijk een verzamelterm voor heel veel verschillende aandoeningen aan de huid, die soms ook vrij weinig met elkaar te maken hebben. Zo hebben veel mensen die lijden aan eczeem last van een rode en schilferige huid en jeuk, maar soms ook van blaasjes of bultjes. In de meeste gevallen komt er een combinatie van de genoemde symptomen voor, maar dit is niet noodzakelijk het geval. Het is ook lang niet altijd te achterhalen wat nu precies de oorzaak is van het ontstaan van deze aandoening.

Verschillende vormen van eczeem
Zoals gezegd bestaan er heel veel verschillende vormen van eczeem en de oorzaak ligt vaak ook bij verschillende zaken. Als er sprake is van een aangeboren aanleg, spreekt men van de constitutionele of atopische vorm. Ook zijn er vormen die ontstaan door contact met stoffen waar men allergisch voor is, de bekendste hiervan is eczeem door nikkelallergie. Maar ook uitdroging van de huid door ouderdom of door vaak wassen met zeep kan een oorzaak zijn, net als te veel oedeem in de onderbenen. Daarnaast worden nog de vormen onderscheiden die samenhangen met een bepaalde beroepsgroep. Er wordt dan gesproken van bijvoorbeeld kapperseczeem, bakkerseczeem of metselaarseczeem. Deze ontstaan vaak door irritatie, maar de oorzaak kan ook liggen in contactallergie.

Behandeling
Doordat een erfelijke aanleg vaak een rol speelt bij het ontstaan van eczeem, is er helaas geen genezing mogelijk. De behandeling ervan is daarom ook gericht op het verminderen van de klachten. Dit kan op verschillende manieren en heeft te maken met de oorzaak van het ontstaan van de klachten. Zo bestaan er verschillende zalven om de jeuk te doen verminderen en zalven voor een minder droge huid. In het geval van eczeem door allergische reacties dient de betreffende veroorzaker vermeden te worden.

DELEN
Vorig artikelDiabetes
Volgend artikelPsoriasis
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER