Diabetes

0
1682
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Diabetes
De ziekte diabetes is bij veel mensen beter bekend als suikerziekte. Bij mensen die lijden aan deze aandoening is het lichaam niet meer in staat om het peil van de bloedsuiker, ook wel bloedglucose genoemd, goed te houden. Bloedglucose is noodzakelijk voor ieder mens, aangezien het de brandstof is voor alle spieren en organen. Deze glucose wordt gehaald uit koolhydraten die in de voeding te vinden zijn en wordt door het hormoon insuline verwerkt. Bij gezonde mensen kan het lichaam door middel van dit hormoon de bloedsuikerspiegel heel precies op peil houden, maar mensen die diabetes hebben maken zelf geen insuline meer aan of hun lijf reageert er niet meer op. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel, wat erg ongezond is.

Verschillende types diabetes
Het zal bij veel mensen wel bekend zijn dat er verschillende soorten diabetes bestaan. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen type 1 en type 2. Bij de eerste ligt het probleem in het eigen afweersysteem, het is daarom een auto-immuunziekte. Het probleem ligt hierin dat het afweersysteem de insuline die aangemaakt wordt vernietigd. Bij het tweede type is het lijf niet langer in staat om zelf de bloedsuikerspiegel te reguleren en daarnaast wordt er ook niet meer goed op insuline gereageerd. Daarnaast zijn er nog andere soorten diabetes, zoals zwangerschapsdiabetes.

Behandeling
De verschillende soorten diabetes hebben dus verschillende oorzaken en worden daarom ook op verschillende manieren behandeld. Bij het eerste type heeft de patiƫnt geen andere keus dan meerdere keren per dag insuline te injecteren met een zogenaamde insulinepen of door middel van een insulinepompje. Bij het tweede type zijn medicijnen, gezond eten en regelmatig bewegen vaak voldoende om het probleem op te lossen, maar ook hier zijn injecties soms noodzakelijk. Het krijgen van diabetes kan dus een enorme invloed hebben op het dagelijks leven van patiƫnten.

DELEN
Vorig artikelBrandend maagzuur
Volgend artikelEczeem
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER