De Gabriel Methode

0
1145
gabriel methode
Was dit artikel nuttig? Like ons!

 

De Gabriel methode is een boek waarin je eetgedrag wordt geanalyseerd. In essentie is deze methode geen dieet, je ook niet aan de lijn. Het helpt je de oorzaak van je overgewicht vaststellen. Wanneer je de oorzaak ken kan je het probleem oplossen. Je kan dan effectiever je overgewicht aanpakken.

 

In het boek, De Gabriel Methode, wordt je gewichtsprobleem geanalyseerd vanaf de kern. Volgens deze methode ligt de kern van ongezonde voedingskeuze in je onderbewustzijn. Hoe haal je de oorzaken uit je onderbewustzijn? Een van de gehanteerde methoden is het luisteren naar dingen die je onderbewustzijn rechtstreeks aanspreken. Deze visualisaties helpen je anders denken en geven je onderbewustzijn een ander structuur. Hierdoor ga je vanzelf gezonde voedingskeuzes maken. Met gezonde voedingskeuzes val je heel snel af.

 

Heb je last van overgewicht en boek je geen succes met je huidige dieet? Probeer dan De Gabriel Methode. Het pakt de oorzaak van je overgewicht intern aan. Het legt niet alleen de nadruk op wat je eet, maar ook waarom je dat eet. Er is altijd een achterliggende oorzaak waar we meestal niet van bewust zijn. En deze dingen hebben een groter invloed op ons leven en gedrag dan we weten. Het Gabriel Methode is daarom een goede keus voor personen die kampen met overgewicht en maar geen passende oplossing kunnen vinden. Kennelijk zit de oorzaak dan veel dieper dan je initieel dacht.

 

Een belangrijk onderdeel van gewichtsafname is gedragsverandering. En dan niet op korte termijn, maar blijvende gedragsverandering. Indien je maar voor korte duur je eetgedrag aanpast zal je heel snel weer aankomen. Dit is het bekende jojo effect waar de meeste van ons mee te kampen hebben. Tijdens de dieetperiode eet je gezond en volgens de regels. En na die periode maar je weer de ongezonde voedingskeuzes die initieel tot gewichtstoename hebben geleid. En dit willen we absoluut niet. Daarom is het belangrijk dat je de kern van je gewichtstoename kent en goed onder de loep neemt. Met de Gabriel Methode kan je dit doen.

Valkuilen

Aanhoudende gedragsverandering, dus het adopteren van nieuwe gewoontes is de grote valkuil in deze. Deze methode vergt best wat discipline. Neem de tijd om de visualisaties dagelijks te beluisteren om optimaal te genieten van de voordelen van deze methode. En wees geduldig. De resultaten zullen er zijn, maar misschien niet op kort termijn. Dit is geen crashdieet waarbij je voor een korte periode vast om heel snel veel kilootjes af te vallen. Want daarna vliegen die kilootjes er weer aan. En dat is wat wij proberen te voorkomen. Door je in te zetten voor lange termijn gewichtsafname, vergroot jij de kans dat je resultaten blijvend zijn.

 

Hoelang moet je naar de visualisaties luisteren? Dit varieert van persoon tot persoon. Geef het de tijd om zijn werk te doen en sta er helemaal voor open.

Hormoonbalans

Indien je voorheen steeds aan het lijnen bent geweest is het mogelijk dat je hormoonbalans verstoord is geraakt. Dit gebeurt wanneer je jarenlang ongezonde voedingskeuzes maakt of te lang niet de juist hoeveelheden niet. Het heeft jaren geduurd voor je lichaam om deze schade op te lopen en het zal best wat tijd vergen om je balans volledig te herstellen.

 

DELEN
Vorig artikelAnanasdieet
Volgend artikelPastadieet
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER