Is een crash dieet de manier?

0
1682
Was dit artikel nuttig? Like ons!

De eerste vraag is natuurlijk: wat is een crash dieet? Dit is een afslankmethode waarbij je in zeer korte tijd een heleboel kunt afvallen. Op internet is hierover veel informatie te vinden. Meningen over deze vorm van diëten verschillen: de één zegt dat een crash dieet heel slecht is voor ons lichaam, de ander vindt dat wel meevallen.

Veel variaties op het crash dieet

Er bestaan diverse methoden die op een vergelijkbare manier werken. Een paar voorbeelden zijn:

  • Het ziekenhuisdieet
  • Het soepdieet
  • Het yoghurtdieet
  • Het sapdieet.

Het doel van elk van deze manieren is zo veel mogelijk afvallen in zo weinig mogelijk tijd. De namen van de verschillende methoden geven al weg waar de nadruk op gelegd wordt:

  • Tijdens het ziekenhuisdieet eet je zoals je in een ziekenhuis zou doen om snel veel gewicht te verliezen.
  • Bij het sapdieet drink je veel fruit- en groentesappen om je lichaam van afvalstoffen te zuiveren. Tijdens dit crash dieet krijg je gedurende zeven dagen al je voedingstoffen in sapvorm binnen, waardoor je verteringsstelsel even rust krijgt en je lichaam wordt gezuiverd.
  • Het soepdieet werkt, zoals de naam suggereert, op basis van een speciale soep. Daarnaast is er een bijbehorend weekmenu samengesteld dat je tot op de letter moet volgen.
  • Bij een yoghurtdieet wissel je dagen waarop je magere yoghurt eet af met dagen waarop je andere voeding eet.

Mijn eigen ervaring

Ik heb zelf jaren geleden een crash dieet gevolgd. Ik had namelijk last van overgewicht en op een dag had ik daar schoon genoeg van. Ik las over een dieetvorm die snel en effectief zou werken. En inderdaad, de kilo’s vlogen eraf. Na een week die methode te volgen, was ik enorm afgevallen. Daarna gebeurde er echter iets waarvoor ik niet gewaarschuwd was: toen ik weer ‘normaal’ at, kwam ik dubbel zo snel aan! Dus al mijn inspanning tijdens het crash dieet was voor niets geweest en ik was slechts verder van huis.

Nu vraag jij je misschien af of alle crashdiëten slecht zijn. Ik kan je alleen mijn mening meegeven: ik zou nooit meer een crash dieet volgen, maar een methode gebruiken die geleidelijker gaat. Het is namelijk belangrijk om meer over voeding te leren en je eetpatroon gestructureerd aan te passen. Op die manier is het voor je lichaam niet zo schokkend en zul je langer de vruchten kunnen plukken. Net als ik nu!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER