BMI berekenen

3
13457
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Voordat je alle moeite gaat doen om af te vallen, kan het handig zijn om eerst te controleren of je eigenlijk wel echt overgewicht hebt. In sommige gevallen heeft men het gevoel te dik te zijn, maar valt het eigenlijk best mee. Om eerst te controleren of je echt last hebt van overgewicht, hebben wij deze handige BMI calculator. BMI staat voor Body Mass Index. Het is een formule op basis van lengte en gewicht hoe ver je ervoor staat qua overgewicht. Hoe hoger het getal wordt hoe slechter, maar een te lage BMI is ook niet goed!

 


De calculator hierboven geeft de juiste BMI voor je aan, lees hieronder ons advies per BMI waardereeks.

BMI lager dan 19
Jouw BMI is te laag. Misschien eet u juist te weinig? Zorg in ieder geval dat u meer gewicht krijgt.

BMI tussen 19 en 24
Jouw gewicht is prima. Niks meer aan doen dus!

BMI tussen 25 en 30
Je hebt overgewicht. Het is verstandig om af te vallen.

BMI tussen 30 en 40
Je hebt obesitas. Afslanken of een dieet volgen is zeer aan te raden om toekomstige medische problemen te voorkomen.

BMI hoger dan 40
Je hebt morbide obesitas. Dat is een zeer ernstige vorm van overgewicht.
Wij raden u aan om direct contact met uw huisarts op te nemen. Uw leven is in gevaar!

Eenvoudig jouw BMI berekenen
Wilt je weten of je goed op gewicht bent of misschien overgewicht heeft? Dan is op de weegschaal gaan staan vaak niet voldoende. jouw gewicht en de mate van gezondheid die daarmee gepaard gaat hangt namelijk ook af van jouw lengte, en of je een man of een vrojouw bent. Het is daarom niet alleen belangrijk dat je uzelf weegt, maar ook dat je weet hoe lang je bent. De relatie tussen jouw gewicht en jouw lengte wordt ook wel de Body Mass Index, of BMI genoemd. jouw BMI berekenen is erg eenvoudig. je deelt gewoon jouw gewicht in kilo’s door het kwadraat van jouw lichaamslengte in meters. Hier komt vervolgens een nummer uit die je precies laat weten of je wel of niet aan overgewicht leidt. Er zijn verschillende diagrammen beschikbaar die je laten weten hoe je scoort op deze schaal.
De voordelen van jouw BMI berekenen
Er zijn verschillende voordelen die je kunt ontlenen aan jouw BMI berekenen. Zo kan het zijn dat je wat aan de zware kant bent, terwijl je ook erg lang bent. De BMI zegt dat jouw lengte in direct verband staat met het gewicht wat je mag hebben om een gezond gewicht te hebben. Omdat lange mensen nu eenmaal zwaarder zijn is het belangrijk om jouw lengte mee te nemen. Dit is wat de Body Mass Index doet. Het is dus een veel accuratere manier van het bepalen van overgewicht of ondergewicht dan het meten van het pure gewicht.
Bereken voortaan jouw BMI
Als je wilt weten of jouw gewicht gezond is, dan is de BMI berekenen een goede keuze. je krijgt er namelijk direct een exact getal uit dat je meteen kan vertellen of je wel of jouw gewicht in verhouding is met de lengte van jouw lichaam.

DELEN
Vorig artikelPil als alternatief voor maagverkleining
Volgend artikelAfvallen voor jongeren
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER