Bloemkoolpuree

0
1331
Paleo bloemkoolpuree
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Dit recept is goed voor 4 porties

 

Geschatte bereidingstijd is 45 minuten

Ingredients

1/2 krop bloemkool

180ml volle kokosmelk

3 eetlepels kokosolie

2/3 cup verse bieslook

3 middelgrote knoflookteentjes

2 theelepels rozemarijn, gedroogd, of 1 takje verse rozemarijn

1 theelepels zeezout, naar smaak

1 theelepels zwarte peper, versgemalen, naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool, verwijder alle bladeren.
  2. Stoom deze totdat het zacht genoeg is, dat er een vork erdoor kan (20 minuten).
  3. Snijd de knoflook en bieslook in fijne stukjes. Bak de knoflook, bieslook en de rozemarijn in kokosolie, totdat de knoflook licht goudbruin is.
  4. Gebruik een food processor of een stamper om de gestoomde bloemkoolroosjes te pureren.
  5. Kook op medium laag vuur en pureer ze met en stamper in de pot. Of als jij een submergible blender hebt, gebruik dit om het mengsel te blenderen in de pot.
  6. Voeg zeezout en zwarte peper toe naar smaak.
DELEN
Vorig artikelPaleo Gistbrood
Volgend artikelSardinesalade
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER