Bierdieet

0
1138
bier dieet
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Alhoewel het bierdieet van oorsprong voor de heren was bedoelt kunnen dames dit dieet ook gewoon doen. En waarom een dieet speciaal voor mannen? Omdat de praktijk uitwees dat de heren het bierdieet makkelijker konden volhouden. Ze genoten er meer van en hun resultaten waren beter.

 

Maar wat is het bierdieet?

Op het bierdieet val je af dankzij een eenvoudige principe: je verbruikt meer calorieën dan je inneemt. Doe je dit dan zal je zonder problemen afvallen.

Deze regel wordt overal geaccepteerd, ook door doktoren en diëtisten. Vandaar dat men calorieën telt. Echter zijn de meesten onder ons daar juist niet goed in. Daarnaast wilt niemand een volle dag calorieën tellen. We hebben andere bezigheden en na verloop van tijd worden er fouten gemaakt en hebben we er gewoon geen zin meer in.

 

Calorieën berekenen is juist een belangrijk onderdeel van het bierdieet. Moeilijk is het niet zodra je de som onder de knie hebt. Met de juiste informatie kom jij er zeker ook mee uit.

 

Hoe tel je calorieën op de juiste manier?

We doen het samen zodat je het gelijkt begrijpt. Het principe is heel eenvoudig.

 

Een volwassen man heeft dagelijks rond de 2500 Kcal nodig om goed te functioneren.

Deze 2500 Kcal is gebaseerd op een volwassen man met heel weinig fysieke activiteit. Elk kilogram lichaamsvet stellen we gelijk aan 9000 Kcal.

Wat houdt dit dan in? Dit houdt in dat voor elke 9000 Kcal dat je teveel eet je maar liefst 1 kg zal bijkomen. Omgekeerd geldt dan ook elke 9000 Kcal dat je weinig eet je 1 kg zal afvallen.

Makkelijk toch?

 

Met deze berekening kan je makkelijk nagaan hoeveel Kcal je per dag mag eten om op een consistente manier af te vallen en in sommige gevallen bij te komen. Je doelen zijn dus binnen handbereik.

 

Hoe werkt het Bierdieet?

Op het Bierdieet eet je tussen de 1600 en 1700 Kcal elke dag. Het bierdieet legt de nadruk echt op kcal inname, sporten is daarom niet verplicht. Maar regelmatig sporten doet absoluut geen kwaad, het helpt je juist.

Ook is het bierdieet niet voor de mensen die een gezonder leefstijl willen adopteren. Het is een simpele manier om mee af te vallen. Het is daarom ook zo eenvoudig mogelijk opgesteld.

Er zijn daarom ook geen restricties in de zin van een verbod op roken. Roken is niet gezond, dat weet een ieder. Maar op het bierdieet letten we niet daarop. Het bierdieet mag je daarom ook onbeperkt lang volhouden.

Sporten op het bierdieet

Alhoewel sporten niet verplicht is op dit dieet is het altijd raadzaam om actief te zijn. Je valt veel sneller en gezonder af als je elke dag 30 minuten lang aan sport doet. Welke sport doet er eigenlijk niet toe. Zoek er eentje dat je makkelijk volhoudt. Iets leuks en intensief waarvan je lekker kan zweten. Dit is niet alleen goed voor je lijn, maar ook voor je hart. Je hoeft geen topsporter te worden, maar probeer toch wat te doen elke dag.

Ervaringen met bierdieet

Wij zijn enorm nieuwsgierig naar jouw ervaring met het bierdieet. Heb je ervaring met het bierdieet, plaats dan een reactie met onderstaand reactieformulier.

 

DELEN
Vorig artikelFitfood
Volgend artikelAnanasdieet
Hoi! Mijn naam is Miranda. In mijn dagelijkse leven ben ik diëtiste en houdt me dus bezig met voeding en diëtiek. Mijn doel is om iedereen zo goed mogelijk te informeren over wat er zoal verkrijgbaar is op het gebied van diëtiek.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER