Biamed

0
2721
Biamed
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Biamed

 

Het programma van Biamed helpt je afvallen onder begeleiding van een arts of diëtist. Biamed doet dit met behulp van de speciale maaltijdvervangers.

 

Het Biamed programma bestaat uit de volgende vier pijlers:

  1. Aan het begin van het Biamed programma gebruik je maaltijdvervangers voor twee van je maaltijden. Met de maaltijdvervangers van Biamed verlies je geen spiermassa alleen vet.
  2. Hierna volg je een uitgebalanceerd en gezond eetpatroon. Onder begeleiding van een diëtist leer je gezonde voedingskeuzes maken. Met de tools die je in deze fase aangereikt krijgt wordt je instaat gesteld om je gewicht op het juiste niveau te houden.
  3. Daarna wordt je lichaamssamenstelling gemeten met de zogenaamde BIAmeting. Dit  wordt om de twee weken gedaan. Met deze meting wordt de effectiviteit van het Biamed programma gemeten.
  4. Als laatst krijg je terugkoppeling van de voedingsdeskundige of arts. Deze terugkoppeling gebruikt de uitslag van de BIAmeting als basis. Met deze resultaten kunnen zij nagaan hoeveel energie je elke dag nodig hebt.

Naast de bovengenoemde vier pijlers bestaat het Biamed programma uit de volgende fasen:

  1. De gewichtsreductie fase en
  2. De stabilisatie fase.

De gewichtsreductie fase

In de eerste fase gebruik je maaltijdvervangers in de plaats van twee van je maaltijden. Je eet dagelijks dus 1 normale maaltijd. Met de maaltijdvervangers eet je makkelijk veel minder vet en kilocalorieën in een dag.

Je volgt dit dieet tot je kan overstappen naar het gebruik van maar 1 maaltijdvervanger per dag. Je mag dan twee normale maaltijden gebruiken in plaats van 1. Op deze manier blijf je langzaam gewicht verliezen terwijl je gefaseerd de overstap maakt naar een volledig normaal voedingspatroon. Dus een voedingspatroon zonder maaltijdvervangers. Let wel dat je tegen deze tijd minder snel gewicht zal verliezen in vergelijking met het begin van fase 1.

De stabilisatie fase

In deze fase ben je volledig gestopt met de maaltijdvervangers. Je eet dus drie normale maaltijden elke dag. Nu wordt de data van de BIAmeting gebruikt om na te rekenen hoeveel koolhydraten, kilocalorieën, eiwitten en vetten je dagelijks mag consumeren. Met deze data kan je een voedingsplan samenstellen om op je doelgewicht te blijven. Het is raadzaam om hierna steeds voor controle langs te gaan.

Wat is de BIAmeting?

Het Biamed programma gebruikt de BIAmeting om de samenstelling van vet, spiermassa en water in je lichaam vast te stellen. Het is een eenvoudige techniek dat de basis vormt van dit concept. Deze meting wordt gedaan aan het begin van de Biamed programma en daarna om de twee weken bij elke controlemoment.

Met de BIAmeting kan je het effect van de Biamed programma bijhouden. Het laat zien of de gewenste resultaten worden behaald. Met de BIAmeting kan je voedingsplan op maat worden gemaakt en bijgesteld. Elk persoon krijgt op zo een manier adviezen voor hun individuele problemen. Dit maakt het Biamed programma een gezonde plan om mee af te vallen.

Ervaringen met Biamed

Heb jij het Biamed programma al geprobeerd? Wat waren jouw ervaringen hiermee? Deel je ervaringen in de reacties hier beneden.

 

DELEN
Vorig artikelSanaSlank
Volgend artikelHanneke Groenteman

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER