Atkins Dieet

0
2075
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Er zijn vele soorten koolhydraat-arme diëten, zo heb je bijvoorbeeld het Mayo-dieet. Het Atkins dieet is het meest bekende koolhydraat-arme dieet. Deze wordt het meest gebruikt over de wereld. Deze diëten komen neer op een eetpatroon waarin veel vet en eiwit gegeten wordt en juist zeer weinig koolhydraten, zoals suikers en zetmeel.

Zo mag er in dit dieet absoluut geen brood, graanproducten, aardappel, rijst en pasta gegeten worden. Als dit wel gedaan wordt zal het dieet een veel minder groot effect hebben of zelfs totaal niet. Pas als het dieet bijna afgelopen is mag er een kleine dosis van deze koolhydraten gegeten worden. Hierdoor zal er weinig Nederlands voedsel op tafel komen. Dit is omdat aardappel één van de meest gegeten producten in Nederland is. Groente fruit en melk zijn wel toegestaan, maar in een beperkte hoeveelheid per dag. Het eten van vetten en eiwitten, zoals vlees, kaaseieren, room, boter of mayonaise is geheel vrij. Wel zal er een lijst zijn die de normale hoeveelheden van deze producten zal tonen. Hoe meer hier aan gehouden wordt hoe beter het eindresultaat zal zijn.

Vele mensen die dit dieet gevolgd hebben, zeggen dat zij veel minder honger hebben dan de andere diëten die gedaan zijn. Het belangrijke hierachter, is doordat er bij dit dieet veel vetten en eiwitten gegeten worden. Deze vetten en eiwitten lijden tot minder trek, eiwitten en vetten zijn namelijk stoffen die het lichaam goed vullen en voorzien van de nodige energie. Ook zal het betekenen dat buiten het dieet om, nog meer gewicht verloren kan gaan doordat er steeds minder gegeten wordt.

DELEN
Vorig artikelBroodwissel Dieet
Volgend artikelDiabetes
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER