Anorexia

0
2353
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Anorexia nervosa

Anorexia is precies het tegenovergestelde van obesitas. Bij deze laatstgenoemde aandoening eten mensen te veel als gevolg van bepaalde vastzittende emoties, en bij anorexia eten personen te weinig. Het komt ook voor dat meisjes überhaupt niet meer willen eten. Extreme gevallen van beide aandoeningen moeten direct medisch worden behandeld, daar de gezondheid in gevaar is. Als er sprake is van een extreem mager iemand, dan moet deze persoon aan een infuus om toch nog de juiste voedingsmiddelen binnen te krijgen. Anders bestaat er een risico op uitdrogen, en dat moet natuurlijk niet gebeuren. Het zijn veelal meisjes en jonge vrouwen die met deze vreselijke ziekte te maken krijgen.

Anorexia behandelen door de oorzaak te vinden

Sommige patiënten moeten opgenomen worden in een kliniek, omdat ze er op eigen benen of met hulp van vrienden en familie niet uit komen. De klinieken zitten vaak overvol in ons land, waardoor er soms naar België uitgeweken moet worden. Veel meisjes komen hierdoor wel weer enigszins op de been, maar de oorzaak is nog niet verdwenen. Daarom is het noodzakelijk voor dit soort personen om een nabehandeling te volgen, die op gezond leven en psychische factoren is toegespitst. Hier ontmoeten zij lotgenoten met anorexia en kunnen zij onderling op begrip rekenen.

Individuele behandeling

Veelal worden groepen anorexia patiënten behandeld, maar soms gaat dit voor een persoon niet goed. Dan is er op diverse plaatsen in Nederland wel een persoonlijke behandeling mogelijk. Dit kan een goed idee zijn, omdat dergelijke meiden zich vaak met elkaar vergelijken. Een groepsbehandeling kan dan weer een trigger zijn om af te vallen. Er wordt vaak beweerd dat anorexia in de hand wordt gewerkt door de rolmodellen die in modebladen verschijnen. Die zijn vaak extreem dun. Jonge vrouwen willen op hun rolmodel lijken en gaan daardoor diëten.

DELEN
Vorig artikelStress
Volgend artikelNierstenen
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER